Film

Maléna /Malena/

magyarul beszélő, olasz-amerikai romantikus dráma, 109 perc, 2000 18 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

167 szavazatból
Szerinted?

Leírás:

Maléna szép és vonzó fiatal nő. Nemrég költözött az álmos szicíliai kisvárosba, miközben a férje a a fronton harcol. Amikor Maléna végigmegy az utcán, vágyakozó férfiszemek, és a feleségeik pletykái kísérik minden lépését. A tizenéves srácok biciklin járnak a nyomában, csakhogy csodálhassák szépségét. A fiúk között van az élénk fantáziájú Renato, akit vágyai a fantázia világába röpítenek. Ám ahogy telnek-múlnak az évek, Malénának - és Renatónak is - szembesülnie kell a könyörtelen valósággal.

Bemutató dátuma: 2001. március 22. (Forgalmazó: UIP-Duna Film)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Linkek:

Díjak és jelölések:

Vélemény:


2015. december 21. 21:59
Nagy filmnek van itt beharangozva, de én se mondanivalót se különösebb történést nem véltem felfedezni ebben a filmben, pedig szeretem a drámákat. Ez csak úgy szólt erről, meg arról, de valójában semmiről.

10/5

2015. szeptember 7. 10:33
Tegnap láttam először, valszeg a 94'-es ("amerikai") változatot, de erre csak utólag jöttem rá, amikor ránéztem az órára meg nem is tudtam h többféle hossz-verzió van. Nekem a 94' is hosszúnak tűnt, főleg a film első 2/3-a. A szép fényképezést és a szép zenét értékel(t)em, de a film -még egyszer: mint film!!- összességében nem tetszett. A film 2/3-áig egy igen vonzó, sokak által csodálva irigyelt, de nagyjából néma hölgy vonul fel s alá a placcokon, azt is olykor csak egy 12-13 éves fiúcska ébredező ilyen-olyan vágyképeiben. Mindez szépen fényképezve, szép zenei aláfestéssel. Kábé ennyi. Ennek a soványka cselekménynek a háttérben zajlik diszkréten, finoman, nem sok vizet zavarva...a 2. világháború. De jó dolga is volt Renatónak! Az öncélú, szépelgő látvány és zene mellé az utolsó 1/3-ban zárkózik föl a film maga, amikor a háború "végre" testközelbe kerül, ám a "háború borzalmai gyerekszemmel"-toposz Anne Franktól a Sorstalanságon keresztül a talán legnagyszerűbbig, Az élet szép-ig más alkotásokban sokkal ütősebben jelenik meg.

2015. május 14. 22:49
Ez egy remekmű!
A hosszához annyit, az imdb szerint három vágási hosszban létezik: 109 min | 92 min (heavily cut) | 84 min (TV)
Persze, a magyar tévék előszeretettel vágnak össze filmeket, talán ezt is. /Én láttam olyan Clint Eastwood filmet, amelynek egy harmadát kivágta az egyik magyar tévé :-( Más téma, de amit még utálok, amikor szélesvásznú filmet 4:3-osra vágnak, majd abból 16:9-est, és csak a közepét lehet látni. :-( pl. számtalan Bud Spencer - Terence Hill film, de még a Kisvárosi gyilkosságok sorozatnál is van erre példa./

Összes hozzászólás