Utcaképes

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 93 perc, 2003

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A film készítői másfél éven át követték nyomon száz hajléktalan felnőtt és gyerek vándorlását, életét Budapest utcáin. A film látásmódja azért különleges, mert a hajléktalanságot úgy képes ábrázolni, hogy közben felmutatja a szereplők megnyilvánulásaiban az általános emberit. A film körkörös szerkezete, ahogyan vissza-visszatér az egyes családokhoz, híven érzékelteti azt a kilátástalanságot, amely az ideiglenes, látszatmegoldásokkal teli csapdaszerű létmód sajátja.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Mária Rostas febr. 08. 00:24:25 Előzmény majaa
Ide figyelj Maja nem tudom miröl beszél..egy biztos a hazugságban kimagasló eredményt ért el..Önt nem ismerem,és nem halotam magároll..Egy biztos Elbert Mártával készitetük a filmet..Rostás Mária vagyok..a filmben én készitetem a riportokat,és operatöre voltam és találtam rá a családokra,..jo lenne ha nem hazudna..a tranevecs lászló mint kollega sajnos nem szerepel a stáb listán pedig tényleg sokat segitett nekem..a lopez,meg Majaa akik jo izüen hazudnak jo lenne nem tennék
Lopez1 2011 márc. 20. - 12:57:21 Előzmény majaa
Ennek a filmnek én a riportere voltam végig, és nem csak hogy a stáblistán nem szerepelek, de a díjkiosztóról is, szó szerint elzavartak. De pl. Tranovetz Laci sem szerepel sehol, pedig õ volt a technikus.
majaa 2011 febr. 11. - 20:41:28
Ennek a filmnek operatõrje voltam, a stáblistán mégsem szerepel a nevem. Mástól is hallottam, hogy szintén közremûködött a filmben és a neve nem lett megemlítve (nem tudom, ez igaz-e csak hallottam). Nekem nem is nagyon fáj, hogy lehagytak, nem hiszem, hogy különösebb hasznom származna abból, hogy a nevem ott van a készítõk nevei közt. Az azonban megdöbbent mennyire etikátlanok tudnak lenni az emberek, pláne azok, akik azt hirdetik, hogy együttéreznek másokkal.