Olimpiának indult...

Bakancslistához adom
dokumentumfilm, 2. rész, 50 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A film kerettörténete egy fiktív kiállítás, amely az 1956-os magyar olimpiai csapatról és az olimpiai versenyekről szól. A kiállítás bezár. Egy látogató ott marad, újra éli az egykor látottakat, hallottakat.

Nymburg. Egy rideg edzőtábor néhány kilométerre Prága mellett. Az olimpiai csapat kényszerű csehszlovákiai tartózkodásának színhelye. A csapat tagjai itt értesülnek a forradalom leveréséről. Sokan inkább visszafordulnának. De már nincs visszaút. Repülőre szállnak és a hosszú út végén megérkeznek Melbourne-be, ahol páratlan fogadtatásban van részük. Megkezdődnek a versenyek, azonban a sportolók elsősorban a híreket lesik. Fejben nincsenek jelen. Nincs is aranyérem?

A filmben látható személyeket, történetüket és az általuk mesélt eseményeket nem a képzelet szülte. Bármilyen hasonlóság a valósággal nem a véletlen műve. Ezt a filmet az élet írta.

A műsor ismertetése: Stábunk az elmúlt két évben felkutatta és megszólaltatta az 1956-os Melbourne-i Olimpián részt vett, még élő olimpikonokat és szemtanúkat. Az ő történetükről szól ez a kreatív dokumentumfilm. 90 sportember visszaemlékezése, 13 kézzel írt napló, soha nem látott személyes fotók, dokumentumok és archív filmrészletek.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Tomaki 2010 márc. 31. - 23:34:27 10/10
Nagyon megrázó film volt, csodaszép zenével. Jó lenne, ha megnézné egyszer minden magyar ember.
Hajrá Magyarország...!