Keresem a családom

Bakancslistához adom
IV / 5. rész, 75 perc

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Péter tízéves volt, amikor imádott édesapja meghalt. Azt mondja, onnantól kezdve a nővérén kívül senki sem szerette. A kallódó kisfiú rossz társaságba keveredett, édesanyja úgy oldotta meg a helyzetet, hogy intézetbe adta. A lejtőn pedig egyre csak lefelé csúszott. 9 évet töltött rács mögött. A börtönévek alatt és után pedig mindenkit elveszített, aki fontos volt a számára. Köztük a nővérét, Évát, akitől ennyi év után végre bocsánatot akar kérni. A 23 éves Bálint Emese élete olyan, mint a többi fiatal lányé. Két éve él a szerelmével, egy pékségben dolgozik, és a szabadidejében imád vásárolgatni, és főzni. Mégis csak ránézésre hasonlít a többi fiatal lányra, mert belül nagyon súlyos családi terheket hordoz, és persze kérdéseket, amik közül a legfontosabb az, hogy miért hagyta el az édesanyja két éves korában. Az édesapja nevelte fel és sosem vágyott "mostohára", mert hiszi, hogy az édesanyja várja őt, és egyszer betoppan az életébe.

A műsor ismertetése: Több ezer ember keresi a családját, családtagját Magyarországon.
Gyerekek a szüleiket, szülők a gyerekeiket, testvérek egymást, akik sosem, vagy nagyon régen találkozhattak, de vágynak egymásra. Végre pontot akarnak tenni a múltra, és együtt akarják élni a jövőt. A Keresem a családom második évadjába is azok jelentkeztek, akiket elszakított egymástól a sors, a családi viszály, vagy a történelem.
Több mint egyéves kutatómunka előzte meg Lilu műsorának forgatását. Volt, akit Limában, Kaliforniában, Temesváron, vagy épp Miskolcon találtunk meg.
Gyakran csak egy név, születési hely és dátum állt a rendelkezésünkre, de sok hónapnyi talpalás után sikereket értünk el, és Lilu végül összehozta azokat, akik mindig is egymáshoz tartoztak. De sajnos az is előfordult, hogy a műsorvezetőnek rossz hírt kellett közölnie a keresővel.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
szookedorina 2018 jún. 20. - 22:12:45
Aki ezt a műsort feltalálta felelősségérzete nulla.
1 hónap múlva; Drága testvírem külgyé má 1000 dollárt......
Botond99 2017 okt. 07. - 19:44:37 Előzmény ildike87
Igen, terveznek. Szerintem a magyar sorozat jobb a hasonló külföldieknél, bár ezt a szemétdombról elõhalászott ócska táskát vagy bõröndöt nem kéne állandóan mutogatni.
ildike87 2017 márc. 24. - 18:38:32
Nem értem, hogy mi értelme ennek a mûsornak.Leadnak egy ún.évadban négy-öt részt, aztán hónapokig semmi.Remélem, hogy most végleg befejezték.Egyébként is elég idegesitõek ezek a nagy egymásra találások.Valaki esetleg nem tudja, hogy terveznek-e új részeket?
mirjan 2017 márc. 21. - 16:03:56
Bubus53 2017 febr. 08. - 11:39:51 Előzmény digi21
Sõt, sokkal jobbat lehetne ebbõl a hatásvadász mûsorból csinálni, de itt ehhez sem értenek!
1/10
digi21 2016 dec. 27. - 12:42:25 1/10
Übergaggyer. A segítségnyújtás jó dolog, de hatásvadász show mûsort csinálni belõle... Olcsó trükk...
Naplop 2016 nov. 15. - 08:55:18
Remek mûsor!
1/10
kontrollpont 2016 júl. 07. - 21:15:14 1/10
Iszonyat gagyi volt már elõször is ...
1/10
Qksika 2016 júl. 07. - 11:25:19 1/10
Mi van? Kitört az uborkaszezon, hogy ezt a kamu izét ismétlik? Egy részt láttam, ott kilógott a lóláb, hogy az összehozottak bizony ismerik egymást, nem volt meglepi, nem volt semmi. Próbáltak úgy csinálni mintha, de nem sikerült. Rossz ripacskodás volt. Aztán kiderült, hogy interneten tartották a kapcsolatot ezer éve. Ez aztán a nagy egymásra találás! Lilu mintaanya pedig kizárt, hogy állandóan úton van a világban, távol az "imádott" fiától hónapokig, vagy elvették tõle a gyereket a válóperében?!
1/10
hunjutka 2016 jún. 23. - 21:49:52 1/10
kérdésem:
összesen hány rész készült?

Mi az, hogy ennyi idõ kihagyás után az ismétlés van?
(kiderült, hogy kamu ismeretlen tesók...)

Azt reméltem, hogy újabb igazi történekekkel jelentkezik az RTL (sajna a régi szinpadi)-Lilu eltûnt, lejáratta magát!
Mint ahogy Máté Kriszta is...
malvinkicska 2015 nov. 25. - 15:00:37
Azt elhiszem sok a kamu mûsor, de ez most nem úgy néz ki, biztosan van valóság alapja, mert más sorsok életekrõl van szó, benne, igaz annyi hazugságot mondtak már ezért fogadjuk kétkedve.
10/10
salug 2015 nov. 24. - 16:59:56 10/10 Előzmény pneklara
Ma már mi nem kamu? Minden, ami a médiában van. Mûsor.

Ennek viszont van valóságtartalma és érdekes, néha megdöbbentõ, vagy drámai, hogy mit produkál néha az élet.
kybuck 2015 nov. 24. - 03:59:44
Én meg keresem a Castle-t!
1/10
Értetlenke 2015 nov. 19. - 11:20:47 1/10
Nem meg mondtam, hogy kamu? Ufo fejû sz()pjatok le mind liluka garancia volt erre...
pneklara 2015 nov. 19. - 08:09:56
Meg is jött mára a bulvárhír, hogy ez a mûsor kamu.
Az elõzõ hozzászólásomban jeleztem is, hogy nem lehet tudni, mi ebbõl a valós, vagy a megrendezett.
Visszatetszõ volt, hogy a szereplõk úgy viselkedtek, mint akiket rendeztek, instruáltak, mint az amatõr színészek, akik betanult szöveget mondanak fel, játszanak a szó rosszabbik értelmében.
Az egyik "testvérkeresõrõl" kiderült, hogy régóta tartja a kapcsolatot Johannesburgba költözött féltestvérével, olyan nagyon nem kellett kerestetni. Annyi viszont igaz, hogy a mûsor keretében repülhetett a világ másik végére. Errõl ennyit.
malvinkicska 2015 nov. 18. - 08:07:11
Lilu most egy teljesen más arcát mutatja a nézõnek, ez a mûsor nem a sok buta celebrõl szól, hanem sajnos valóságos dolgok vannak a háttérben, kinek mit tartogat az élet. A tegnap esti anya lánya találkozó, nagyon meghit volt könnyeket csalt az emberek szemébe, egy anya hogyan szakadt el egy szem gyermekétõl, nagyon szép volt a kölcsönös, elfogadás, mind két fél részéról, nagyon sajnálom az elsõ részt elfeledtem, hogy lesz, mert nem szoktam tv-t nézni, olyan a mûsor ami engem nem érdekel.
Edmond Dantes 2015 nov. 12. - 10:43:25
A mûfaj nem új (talán a családfakutatás tévés változata?) és az internet/Fb korában még divatosabb lett. A rokonkeresés könnyebb és szinte korlátlanul kiterjeszthetõ, mert neten/Fb-on az egész világ. Azt természetesen nem lehet elvárni h bizonyos jeleneteket ne állítsanak be és ne forgassanak le elõre, itt is így kellett lennie. Lilut eddig csak hírbõl ismertem 1-1 vetélkedõ kapcsán, ebben egészen jól tette a dolgát. Nem muszáj minden folytatást megnézni, de 1-1-et megéri.
pneklara 2015 nov. 11. - 08:09:54
Jól áll Lilunak ez az intimpistáskodó feladat. Jobban, mint a hacacáré mûsorok vezetése, mikor "mûlelkesednie" kell a semmiért, a gagyiért.
Maga a koncepció, az ötlet érdekes: összehozni családtagokat, akik talán nem is tudnak a másik létezésérõl.
Óhatatlan, hogy a nézõben - annyi rossz tapasztalat után - felmerüljön a kérdés, mi ebbõl a megrendezett, a hozzáadott körítés?
Lehet egy pszichológiai tanulmány is a mûsor.A lélekbúvárok amúgy is eljátszanak a gondolattal, mi lenne, ha ikreket elszakítanának egymástól, más környezetben, más hatások mellett nevelkedve vannak-e azonos tulajdonságaik, amik az örökletességnek tulajdoníthatók. Ezeket nem tudjuk meg, mert a mûsor nem ás ilyen mélyre, de sok gondolatot ébreszt a nézõben.Például azt, hogy lesz-e jövõje egy ilyen találkozásnak? Nyilván az egyik fél nagyon akarja a találkozást, azért is jelentkezett a mûsorba, a másik meg egyszer csak kap egy rokont a nyakába, aki eddig nem nagyon foglalkoztatta, izgatta. Aztán a különbözõ sorsot megélt rokonok gondolkodása, érzésvilága közelíthet-e?Annyi tüske halmozódhatott fel egy gyermekben akkor, mikor úgy tudja, hogy a testvérét örökbe fogadták, õ meg maradt "állami" - s most derül ki, hogy az örökbefogadóknál rossz volt a testvér élete, a nevelõszülõk meg minden jót megadtak a gyermeküknek.
Nekem tetszett az elsõ rész, bár csak a felszínen mozog. Valahogy érzõdik rajta, hogy ebbõl egy mûsort kell fél-fél órában összehozni. Minden esetre hasznosabb ezt nézni fõ mûsoridõben, mint valami gagyinak a 5312. fejezetét.
10/10
salug 2015 nov. 10. - 22:56:41 10/10
Hatalmas munka, amíg megtalálnak egy eltûnt családtagot, de addig van remény, amíg élnek. Sok esetben az idõ múlása miatt lehetetlen. Magyarországon a Vh-k és Trianon következtében számtalan család szakadt szét. Gyerekek kerültek árvaházba, mert a családjuk határon túlra került.
Nagyapám is úgy eltûnt az I.Vh-ban 1914-ben, mintha sosem lett volna. Az õ családja még ma is rejtély és már biztosan az is marad számomra. :( Szerencsére nagyanyám családját megtaláltam 2002-ben! :) Õ is 14-ben halt meg egy pesti kórházban, mivel itt laktak albérletben, itt is született a gyermekük, de erdélyi magyarok voltak.
Amikor az árva kisgyerekük (az apám) a menhelyre került, és felnõtt, azt sem tudta, hogy ki fia-borja.

Engem éppen ezért nagyon megérintett ez a mûsor. Még akkor is, ha itt néha a szülõi felelõtlenségbõl adódnak a problémák. A gyerek mindig áldozat.

Köszönet a mûsor készítõinek!
olahmiki1959 2015 nov. 10. - 12:49:53
Elnézést, hogy megkérdezem, de egy hsz.-ben minek kell még egyszer leírni, szóról-szóra, az ismertetõ szövegét???
Összes hozzászólás