Tudósítások a munka világából

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 5. rész, 25 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: Új állást találni versenyképes végzettséggel sem egyszerű feladat. A Közép-magyarországi Munkaügyi Központ egyik kirendeltségére látogatunk el.
A tanácsadó centrumok a regisztrált álláskeresőket segítik az elhelyezkedésben. Különleges tanácsadást vehetnek igénybe azok, akik nemrégiben a közszférában veszítették el állásukat. A centrumok különböző tanfolyamok elvégzésében támogatják a felmentési idejüket töltő munkavállalókat.

A műsor ismertetése: "Egy ország teljesítőképességét az határozza meg, milyen mértékben képes kibontakoztatni az egyénekben rejlő erőket" (Eric Hoffer)
A rendszerváltoztatás új helyzetet teremtett a munka világában is. Hirtelen tömegek váltak állástalanná. Az akkor új keletű probléma új munkaügyi és foglalkoztatáspolitikai, szociális és családpolitikai megoldásokat, új intézményrendszert követelt. A Központi Statisztikai Hivatal hiteles adatokkal szolgál a munkaerőpiac helyzetéről. A munka világáról kapunk információkat a téma jeles szakembereitől, akik műsorunk felkérésére, a Magyar Tudományos Akadémián gyűltek össze.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
próbakocka 2008 márc. 26. - 07:33:31
az ormánsági példa elég demagóg volt ... ez még a kiemelt ágazatokban sem lenne mûködõképes. ez nem egy megoldási képlet, hanem egy sztálinista elv.