Dokuzóna / A Taban szerb néptáncegyüttes története

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 60 perc

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: 20 éves a TABAN (magyar-szerb nyelven, szerb-magyar felirattal) A Miniszterelnökségen szeptember 24-én átadták a 2020. évi Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjakat a magyarországi nemzetiségi közösségek kultúrájáért végzett odaadó munka elismeréseképpen. Az idei díjazottak között volt Komáromy-Hiller Julianna, akit jól ismer a budapesti és környéki szerb néptáncosok számos nemzedéke, hiszen önzetlensége és szakmai ismeretei segítségével nőtték ki magukat és alakították meg a Tabán Művelődési Egyesületet Budapesten. Egy héttel később, október 3-án, az Országos Táncháztalálkozó alkalmával Dušan és Anita Vuković táncpedagógusokat tüntette ki a Táncház Egyesület a budapesti Tabán Művelődési Egyesület művészeti vezetői és a néptánc terén elért eredményeikért. A dokumentum-riportfilm 2014-ben készült az együttes 20 éves jubileuma alkalmából. szerkesztő: MILIVOJEVIC SNEZANA operatőr: ÁGOSTON GÁBOR, KONCSIK LÁSZLÓ, SIBALIN GYÖRGY vágó: JUHÁSZ KATALIN rendező:SIBALIN GYÖRGY

A műsor ismertetése: METSZET
A filmet az október 19-i Magyar-Bolgár Barátság Napja alkalmából vetítjük a Dokuzónában.
Kozsuharov Ognjan 40 éve Budapesten élő bolgár képzőművész. Magyarország számos városát díszítik köztéri szobrai, restaurációi, de vannak munkái, amelyek egyértelműen tükrözik a művész bolgár származását.
A művészet mellett Kozsuharov Ognjan a sport terén is jeleskedik. Több éve edző és szakosztályvezető a Főváros és Környéke Aikido Egyesületnél, amely, mint mondja, sok közös vonást rejt a művészettel.
Feleségével, Kneisz Eszter gobleinművésszel több közös kiállításon vannak túl, egymás véleménye mindkettejük munkájában fontos.
Mindketten véletlenül kerültek a művészet azon területére, ami nélkül ma már el sem tudnák képzelni mindennapjaikat. A közös dolgokat keresik, a közös nevezőt. Ez az élet minden területén fontos a két művész számára.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?