Szerelem tűzön-vízen át / A Vörös ház titka

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 2. rész, 89 perc

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Amikor Éva Hermsdorf, a fiatal polgári származású nevelőnő elfoglalja állását Rudolph von Plessen grófnál, első látásra egymásba szeretnek. Rudolph huga, Hella bizalmába fogadja Évát, ugyanis Hella beleszeretett Éva gyerekkori barátjába, Trachwitz hadnagyba. Rudolph gróf kastélyára és az örömteli napokra azonban a múlt sötét árnyéka vetül. Egyesek egy régen megesett boldogtalan szerelemről rebesgetnek, mások egy bűntettről, ami Rudolph lelkét terheli. Plessentinben megjelenik egy titokzatos kislány, a kis Sophie, akiről senki sem sejti, hogy ő Rudolph gyermeke, aki Liliane Clermont, cirkuszi műlovarnőtől született. Bár Éva boldogsága közelinek tűnik, mégis elérhetetlen... Szerelmüknek nemcsak a társadalmi különbség áll útjába, hanem a rettenetes múlt is, amelyet titok fed.

A műsor ismertetése: Rudolph von Plessen gróf teljes visszavonultságban él kastélyában. Fiához nevelőnőt fogad, Éva Hermsdorfot Wittenbergből, aki fiatal, szép és okos teremtés. Éva egyből életet lehel a végtelen magányban élő Rudolph zárkózott világába. A gróf életét titok lengi körül, gyermeke édesanyja "halott" számára, de igazából senki nem tud róla semmit. Egyedül Rudolph gróf két régi szolgálója sejt valamit uruk múltjából, melyet ármánykodásra használnak fel. A fiatal nevelőnő, Éva halálosan és végzetesen beleszeret a grófba, de hamarosan fény derül a férfi múltjában rejtőző titokra.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Eva Hermsdorf
Rudolph von Plessen
Hella von Plessen
Liliane Clermont
Henri Clermont
Anna von Brenken

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nárcisz312 2010 máj. 21. - 20:32:49 10/10
Csak Rudolfért beletekintettem, mivel több hozzászólásban említésre került. Hát... kedves Hölgyeim! Én sem mutatnám neki meg, hogy merre van a kijárat!:) Egyébként kellemes film... régebben láttam! Jó szórakozást Mindenkinek!
vitkovits 2010 máj. 21. - 19:55:33
Tegnap, a 2-es, 4-es, 5-ös, 6-os véleményeket olvasva elszontyolodtam: ez tényleg egy "qrva ország", ahogy Gy. F. mondta, amelyben megszûnt a lélek, a romantika, a szellem és szerelem...

Aztán az utolsó három hozzászólás némileg konszolidálta a helyzetet (naná, hogy hölgyek): ugyan komoly szellemiséget valóban nem hordoz ez a film, de kedves, romantikus alkotás, az ember leül a második rész elé is.

Az Éva nevû szereplõrõl annyit, hogy azért a "maga mûfajában" megállja a helyét. A hetvenes években Fonyódon, Lellén kifejezetten harcolni kellett az ilyen szintû keletnémet nõkért, ha nem csalnak túlságosan a sörrel átitatott emlékeim.
beautifulllszöszi 2010 máj. 20. - 21:59:48
Szióka!
Akkor miért nézitek? Szerintem hûen tükrözi az életet, a film szupi. Már nagyon várom a következõ részt. Rudolf nagyon jó pasi, szerintetek? Sziasztok.
babalujza 2009 febr. 15. - 12:59:41
Romantikus habalatty...felvonultatja az összes klisét.
Szegény szinészeket sajnálom!
4/10
meher 2009 febr. 12. - 22:15:58 4/10 Előzmény gittie
Ez jó. Tényleg ilyen. Romantika vagy Julia vagy milyen cimû regényujságok kedvelõinek ajánlom. kb. az a szint. Szörnyû.
gittie 2009 febr. 12. - 17:15:12
"Igen." "Nem." "De mértnem?" "Mert nem." "De szeretlek szerelmem." "Énisszeretlek szerelmem." "nemnemnem nemlehet." "deigenigen, nem baj hogy csórópolgárlány vagy." "De nem lehet amíg ez a bûn közénk áll." :( Hát lehet ezt még fokozni?
SPOILER
Kérdem én: hát akit lelõtt Rudi az már nem fog feltámadni.:D Hogy lesznek így egymáséi? :P
8/10
Nic84 2009 febr. 12. - 12:05:04 8/10
Nekem nagyon tetszik, de valóban pontatlan a film leírása...:)
10/10
Gabriella54 2009 febr. 12. - 10:21:16 10/10 Előzmény yllegna
Kicsit nagyon pontatlan :)
Annyira csöpögõs lányregény, hogy az már szép!
De mitõl korhatáros?! A 12 évet még csak-csak megértem, de a 16-ot?! Hacsak a mai részben nem történik valami olyasmi, ami ezt indokolná!
yllegna 2009 febr. 11. - 22:25:15
Hát...
Kicsit pontatlan ez a leírás sztem.
Elõször is a grófnak huga van, akihez nevelõnõt fogad, és késõbb kerül hozzájuk a lánya, ugyebár aki nem fiú. Hirtelen kb ennyi.