Emily / Aggodalmak nyara

Bakancslistához adom
Emily of New Moon / Summer of Sorrows
kanadai tévéfilmsorozat, II / 1. rész, 47 perc, 1998

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Wallace bácsi és Oliver ráveszi Elizabethet, hogy fektessen be egy tekintélyes összeget közös vállalkozásukba, egy modern halászhajó megvásárlásába. Jimmy ellenzi az ötletet, de az "energikus üzletasszony" rá se hederít és hajóra száll. A ragyogó idő ellenére délutánra sűrű köd ereszkedik le, a hajó pedig eltűnik az óceánon. A keresésükre indult rokonok és ismerősök megtalálják Wallace bácsi holttestét, de Elizabethnek csak a kalapját. A temetés után az ügyvéd ismerteti a végrendeletet, melynek tartalma mindenkit megdöbbent...

A műsor ismertetése: A század elején játszódó családi sorozat Lucy Maud Montgomery regényfolyamának feldolgozása. A tündérien bájos kicsi Emily édesanyja, egy viharos éjszakán váratlanul meghal. A pici lányt tanár édesapja dédelgeti és okosan neveli. Hamar észreveszi az Emilyben szunnyadó írói tehetséget, és finoman arra ösztönzi: sokat olvasson és vesse papírra gondolatait. Boldog és gondtalan együttlétüknek egy ostoba baleset vet véget. Édesapja halála után a rokonok meglehetősen tapintatlanul azon civakodnak, hogy ki fogadja magához a kis árvát. A kardinális kérdést sorshúzással döntik el. A választás a kimért és szenvtelen Elizabeth nénire esik, akit a képzeletdús, mély érzésű kislány fenntartással fogad...

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2014 nov. 13. - 06:00:19
Érdekes ez a történet. Ahogy az árván maradt kislány lassan hozzászokik a megmaradt rokonaihoz, lassanként meg is szereti õket... Láthatjuk, hogy a viszonylag tehetõs családnak is milyen nehéz az élete, mennyit kell dolgozni, kûzdeni a megélhetésért.
Emily a kreatív írói fantázijájával kiszínezi a valóságot és az egyes szereplõknek érdekes fantáziavilágot teremt a valóság sívár nehézségei helyett (Maida Flynn története, a kis Ollie család keresése, Perry Miller meg a nagynénje, aztán meg az anyja szökése, Jimmy meg az áramütés, a váratlan megokosodása, Eve története, aztán Laura néni esküvõje, majd a gyerekvárás és az önálló élete....) Valahogy minden történetben van valami fantasztikum, valami kitaláció, a valóságtól való elrugaszkodás. Hogy Malcolm bácsi és a kelpie sztoriját már ne is említsem... (no meg a lókoponya az egyik õs sírjában...)
A gyermek nyilván nem is tudta volna elviselni a valóságot a fantáziavilág nélkül....
Kíváncsi vagyok, mi lesz a történet vége.
napraforgó 2014 nov. 04. - 10:17:11
Valóban nagyon sötét ez a sorozat. Annyi baj, betegség, nyomor van benne... Pedig legalább a gyerekek élete lehetne gondtalan.
---------
A mai részben volt egy vicces dolog is: állandóan arról beszéltek, hogy le kell szedni a krumplit, mintha az valami fán termõ gyümölcs lenne.
Úgy tûnik, a szinkronizálók közül senki nem hallott még arról, hogy a krumpli a földben terem, azt összel fölszedik és nem le.

Mindeközben a szereplõk a képerenyõn hajladoztak és kosárba gyûjtötték a földbõl kiforgatott burgonyát.
Szóval, ha egyszer is odanéznek, akkor mindezt láthatták volna és nem beszélnek hülyeségeket.
napraforgó 2014 szept. 25. - 07:44:36
Érdekes, hogy ez a sorozat mennyivel sötétebb, nyomasztóbb, mint a Váratlan utazás.
Ott is árván marad egy színes fantáziájú kislány, éppúgy, mint itt. Ott is egy vénkisasszony nagynéni neveli, mint itt. De míg abban a sorozatban a haláleset ellenére Sarah hamar beilleszkedik a King családba és barátokra, játszótársakra talál az unokatestvérei körében, itt csupa szigorú, vagy szomorú felnõtt, meg sérült gyerek veszi körül.
Még a film színei is olyan sötétek, lehangolóak, sötét felhõk, viharos tenger, stb... nem úgy, mint a Váratlan utazásban, ahol mindig süt a nap, napfényes mezõket, kék eget láthatunk. Bájos gyerekszereplõk, tehetséges felnõtt színészek társaságában...

És akkor még nem is említettem L.M. Montgomery harmadik történetébõl készült sorozatot, az Annát (Anne, e-vel...), ahol a harmmadik árva kislány otthonra találását, felnõtté válását követhettük nyomon.
napraforgó 2014 szept. 16. - 09:26:44
Úgy tûnik, hogy a Duna TV-n elmaradnak a délelõtti adások az Országház ülése miatt.
Sajnálom, mert nekem jó volt megnézni a Szelek szárnyán ismétlését (este ütközik a Boston Legal-lal), mint ahogy délután az Emily is a Maricruzzal. Ráadásul nem találom a neten online az Emilyt, csak finnül....
Ha valaki tud magyar nyelvû elérhetõséget, akár szinkronizált, akár felíratos változatban, örülnék neki.
napraforgó 2014 szept. 15. - 14:27:25
Ma délelõtt leadták a 2. részt - A szív viharai - címmel.
Phvega 2014 szept. 15. - 13:47:07 Előzmény napraforgó
Csütörtökön 2 részt adtak le, úgyhogy ma a 3. következik.
napraforgó 2014 szept. 12. - 14:20:35
Nagyon remélem, hogy hétfõn a második részt adják le. Most még van idõ korrigálni.

Habár a héten a Viasat3 egy török sorozat kb. 160-ik részét az eredeti török nyelven adta le a szinkronizált változat helyett. És eszükbe sem jutott sem korrigálni, de még csak elnézést sem kérni... Azért a nézõk nem értenek tömegesen törökül.

Ennyi erõvel akár ki is hagyhatnak egy sorozatból itt-ott egy-egy részt.
szevacica 2014 szept. 12. - 09:41:20
Tegnap véletlenül rábukkantam az elsõ részre és nagyon megörültem neki. Gyorsan elkezdtem kutakodni, hogy hány részes, mi a történet stb. És döbbenten tapasztaltam, hogy eltûnt a 2. rész. Ma kellene lennie, de nincs a mûsorban és hétfõn a port.hu szerint már a 3. rész lesz. T. mûsorszerkesztõk! Hová lett a 2. rész???
10/10
miri98 2014 szept. 11. - 17:04:05 10/10
Azt hiszem, hogy 10 részes.
napraforgó 2014 szept. 11. - 05:14:14
Játszották ezt már nálunk? a cím ismerõs, de a kép nem, és hozzászólások sincsenek még, így semmit nem tudok róla. Valaki tudja, hány részes?