Az aktuális rész ismertetője: Korea, Kína és Japán kultúrájában fontos közös nevező: a buddhizmus. A kínai templomok az imádság és a lelki elmélyülés helyszínei, de lehetőséget nyújtanak arra is, hogy az ide látogatók elmeneküljenek az élet nehézségei elől. A koreai templomok szigorú szabályokkal együtt vették át a buddhista tanokat. Ezek a szentélyek külön világot alkotnak ugyan, de időről időre szívesen látják a vendégeket. A japán templomokban az étel is a gyakorlat része, maguk a szentélyek pedig a tökéletes boldogság végső helyszínei.
A műsor ismertetése: Az ízlelés az egyik alapvető érzékünk, régebbi minden kultúránál. Az étkezési kultúra épp ezért végigkíséri a történelmet minden időben. A koreai, a kínai és a japán konyha egyaránt fontosnak tartja, hogy az étel ne csak finom, de egészséges is legyen. A koreai valahol félúton van a japán és a kínai főzéstudomány között. A japán konyha egy kicsit pikánsabb, a kínai ételek pedig jellemzően olajosabbak.
Hozzászólások