Az állatok nyelve / Értjük egymást?

Bakancslistához adom
német ismeretterjesztő filmsorozat, 28 perc

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Egyes tudósok úgy vélik, hogy az állatok tudatosan észlelik környezetüket, azaz gondolkodnak, mielőtt cselekednek. Akik úgy gondolják, hogy az állatok többet tesznek annál, mint hogy genetikailag meghatározott, örökölt magatartásmintázatok alapján reagáljanak az élet kihívásaira, számos régi kérdést új vizsgálatok alá vetnek. Véleményük szerint az állatok képesek tanulni "személyes" tapasztalataikból.

A műsor ismertetése: Az állatoknak igen gazdag a kifejezési készletük, amivel kommunikálni tudnak egymással. Tulajdonképpen sok hasonló problémát kell megoldaniuk, mint az embereknek, s ehhez kétségkívül legfontosabb eszközük a "nyelv", ami azonban jelentősen eltér az emberi kommunikáció legfontosabb módozatától, a beszédtől. Az állatok nyelve az érzékek világában gyökerezik, s e sorozat ezt a világot járja körül a testbeszédtől a szagláson át egészen az álcázás művészetéig.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 júl. 16. - 16:27:13
Na igen...
10/10
Feanor 2010 szept. 23. - 22:58:34 10/10
Ha nem is 20-25, de mindenképpen régebbi 2008-nál. Lesz majd olyan epizód, amely említ konkrét neveket, és azokra rákeresve kiderül, hogy bõ tízéves mindenképp megvan.
feketevipera 2010 szept. 23. - 20:52:22
Fura, hogy 2008-as sorozat, én a képminõség alapján minimum 20-25 évesnek gondoltam volna. Amúgy meg talán az is a baj, hogy az alkotók egyszerre túl sok mindent akartak bezsúfolni alig fél órába, legalábbis ebben a részben elég sok volt az információ, rengeteg állatfajt bemutattak, pedig alaposabban is körüljárhattak volna néhány élõlényt, ha nem akartak volna mindent belesûríteni egy epizódba.