A megregulázott fény, avagy lézer napjainkban / Felszíni lézerkezelés, lézeres felületmódosítás, hegesztés, lyukasztás

Bakancslistához adom
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 4. rész, 15 perc

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ipari robotok, lézersugaras vágás, hegesztés. Felületkezelés 4 tonnás fogaskeréken. Gravírozás, lézercsipesz. Mindez nem lenne, ha nem regulázzák meg a fényt.

A műsor ismertetése: Intelligens szenzorok az üvegszál végén. Hegesztés, fémmegmunkálás robottal. Sebészi pontossággal irányítható kés. Freskórestaurálás és festménytisztítás. 3D látvány, villódzó, lüktető fényjátékok. Kriminalisztika és kvantumtitkosítás. Ez mind lézerfénnyel!
Az emberek számára -általában- két területen ismert a lézer alkalmazása, a kozmetológia és a szórakozás területén. Az alkotók bíznak benne, hogy a sorozat hatására sokkal szélesebb körben megismerik az emberek a lézerek sokoldalú hasznosíthatóságát, a lézertechnológián alapuló legújabb kutatási eredményeket, több fiatal érdeklődik majd a kémia és a fizika tárgyak iránt. Akik pedig az érintett területeken dolgoznak, azok számára fontos információt jelenthet, problémáikra megoldást, inspirációt további ötletekhez.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 júl. 09. - 20:04:50
Nem rossz sorozat, bár talán a mûszaki területekkel nagyobb barátságban lévõk számára izgalmasabb lehet. Ennek ellenére érdemes nézni, egy-két érdekességet minden epizód tartogat a nézõknek.