Hétrétország / Makám és Neil Young Sétány

Bakancslistához adom
magyar koncertfilm, 56 perc, 2009

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az együttes első ízben az Őrségben mutatta be Yanna Yova c. új lemezanyagát. A tíz új dalt tartalmazó CD folytatja a Makám korábbi sokszínű multikulturális vándorútját, de új hangokkal, hangulatokkal, szövegvilágában napjainkat megidéző tartalmakkal, zenei horizontját tovább tágítva.
Az együttes tagjai: Hornai Zóra-ének, Korzenszky Klára - ének, Horváth Olga - hegedű, Eredics Dávid - klarinét, kaval, szaxofon, Krulik Zoltán - gitár, Boros Attila - basszusgitár, Keönch László - ütőhangszerek. A dalok szerzője Krulik Zoltán. Neil Young nevét a magyar közönség a Woodstock-korszakból ismerheti, ott mutatkozott be a Crosby, Stills, Nash and Young szupercsapat tagjaként, és mára már az amerikai rockzene meghatározó alakjává vált. A Neil Young Sétány egy magyar négyesfogat találmánya. Sülyi Péter, az egykori Omega szövegíró adott magyar hangot Neil Young dalainak és három másik jóbarát adja elő őket. Huzella Péter az egykori Kalákában kezdte, Rátóti Zoltán különböző budapesti színházak után most a Nemzetinél tart, Tóth István pedig az őrségi Hétrét együttes alapító tagja. A dalszövegek érdekessége hogy az eredeti mondanivaló magyar kontextusban köszön vissza és teszi időtállóvá a beat korszak klasszikus kompozícióit, vagy - mint az alábbi példa mutatja - olykor teljesen új köntöst ölt.

A műsor ismertetése: A Hétrétország Fesztivál alapításának célja az volt 2002-ben, hogy az Őrség kulturális és néprajzi hagyományára támaszkodva létrejöjjön a háromoldalú határmenti övezetben egy olyan nagyrendezvény, amely az egész térség emblematikus turisztikai vonzerejévé válhat. Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja összeköti a művészetek által képviselt magas kultúrát a lokális hagyományok hétköznapi értékeivel. Programjában értékes, újszerű művészeti produkciókat vonultat föl, élvonalbeli előadókkal, szinte valamennyi művészeti ágból. Ezúttal a 2009-es év legsikeresebb fellépőinek koncertjeiből kaphatnak a nézők egy kis ízelítőt.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Borella 2010 aug. 11. - 02:12:16
Nagyon jó volt Palya Bea koncertje, gyönyörûen és érdekesen énekel, élveztem, már ameddig nézni tudtam. Mert egyszercsak a Fibernet jóvoltából kiment az összes közszolgálati csatornánk, valamint a tv2. Azóta is sisteregnek, se a Duna éjjeli adását, se az mtv két csatornáját nem tudom nézni. :-(