Dokuzóna / SZÁLL A FECSKEMADÁR / KÉT NEMZET SZÍNPADÁN

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar dokumentumfilm, 52 perc

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Múltidézés személyes történetek alapján, példák az összetartozás generációkon átívelő erejéről, és kulturális értékek megőrzéséről. Dokumentumfilmek és riportok a héthatárból! E heti adásunkban a Nemzetközi Nőnap közeledtén két női portréfilmet mutatunk be SZÁLL A FECSKEMADÁR Vujcsin Eszter zenepedagógus és szólista a Szeged környéki Deszken született. Habár magyar környezetből származik, Vujcsin Eszter eddigi karrierje java részét a hagyományos szerb kultúra ápolásának szentelte… KÉT NEMZET SZÍNPADÁN Thirring Viola a magyarországi szlovákság körében jól ismert, népszerű színésznő. A mindig mosolygós, bájos, pozitív, úrinő küllemű hölgy színészi karrierje során számos karaktert formált meg. Nem mindig volt könnyű az élete. Szakmai pályáján sok örömben és csalódásban is része volt. Az utóbbi években a Vertigo Szlovák Színházban bontakoztatja ki tehetségét, ahol még sok jó szerepet szeretne eljátszani.

A műsor ismertetése: METSZET
A filmet az október 19-i Magyar-Bolgár Barátság Napja alkalmából vetítjük a Dokuzónában.
Kozsuharov Ognjan 40 éve Budapesten élő bolgár képzőművész. Magyarország számos városát díszítik köztéri szobrai, restaurációi, de vannak munkái, amelyek egyértelműen tükrözik a művész bolgár származását.
A művészet mellett Kozsuharov Ognjan a sport terén is jeleskedik. Több éve edző és szakosztályvezető a Főváros és Környéke Aikido Egyesületnél, amely, mint mondja, sok közös vonást rejt a művészettel.
Feleségével, Kneisz Eszter gobleinművésszel több közös kiállításon vannak túl, egymás véleménye mindkettejük munkájában fontos.
Mindketten véletlenül kerültek a művészet azon területére, ami nélkül ma már el sem tudnák képzelni mindennapjaikat. A közös dolgokat keresik, a közös nevezőt. Ez az élet minden területén fontos a két művész számára.

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?