Vice - Félelmetes, furcsa, abszurd / The Resource Curse & Deliver Us from Drought

Bakancslistához adom
Vice / The Resource Curse & Deliver Us from Drought
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai dokumentumfilm sorozat, II / 8. rész, 29 perc, 2014

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ahogy az emberiség nyersanyagétvágya egyre jobban nő, a multinacionális cégek a világ legtávolabbi régióiban is megjelennek. A fejletlen Pápua Új-Guineában az amerikai Exxon Mobil társaság egy hatalmas földgázmezőre vetett szemet. Az elmúlt három esztendőben súlyos aszály pusztított Texas államban. A tudósok szerint az éghajlatváltozás már elkezdődött, és ennek oka az emberi tevékenység. Ám a texasiak nem tulajdonítanak jelentőséget ennek, semmit sem tesznek, hogy csökkenték a CO2-kibocsájtást.

A műsor ismertetése: Az HBO Emmy-díjra jelölt, tabudöntögető sorozatát Shane Smith újságíró jegyzi. Azért alapította két évtizeddel ezelőtt a vállalkozását, hogy a világot tudósítja mindazon megdöbbentő és veszélyes hírekről, amelyek rendre kimaradnak a média fő sodrából. Smith és csapata kemény riportjaiból kiderül, hogy a Klu Klux Klán afganisztáni és iraki veteránokat toboroz a készülő faji háborúra, vagy, hogy Gröndland jégfelülete minden évben három Chesapeake-öbölnyi felülettel csökken.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?