Színház

Aliz!

mesejáték, 2 felvonás, 2020., 10 éves kortól

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Te is szoktál álmodni? Na és álmodtál már furcsa dolgokról? Ugye, hogy álmunkban bármi bárhogy alakulhat? Hihető lehet, ami hihetetlen, lehetséges a lehetetlen, hétköznapi a varázslatos, igaz a mese – kész Csodaország!

Aliz éppen ma nyolcéves. Szülinapi partijára egymás után érkeznek a vendégek. Mindenkit ismer, mindenki csak miatta jött. Ma végre minden csak róla szól! Vagy mégsem? A szép ruhára vigyázni kell, a vendégeknek puszi jár, és még szavalni is muszáj. Ez így nem is igazi szülinap! De várjunk csak! Hogy kerül a vendégek közé egy sietős Fehér Nyúl sportcipőben és szemüvegben? Vannak egyáltalán szemüveges nyulak? Őt követve Aliz csodálatos világban találja magát, ahol fura lények fogadják: a kissé érdes modorú Hernyó, a Kalapos és Április Bolondja, Tvidlidí és Tvidlidú, no és persze maga a birodalom ura, a Király és a félelmetes Királynő.

Lewis Carroll váratlan ötletekkel és különös, később világhírűvé vált figurákkal teli kalandos története 1865-ben jelent meg először nyomtatásban. Az angolszász humor e sajátos alkotásából merítő előadás Aliz oldalán egészen Csodaországig vezet bennünket: szinte kedvünk támad belépni és körülnézni ebben a másik világban. Ám amire mi csak vágyunk, azt Aliz véghez is viszi, pedig e meglepetésekkel teli birodalomban nemcsak vidám, hanem olykor félelmetes kalandok is várják.

Vajon mi történik, ha elfelejted a saját neved? Lehet-e ellentmondani egy igazi királynőnek? Vannak-e beszélő virágok? Telhet-e visszafelé az idő? Tud-e egy kislány egy egész tavat sírni? És mi az a körbecsukó?! De legfőképpen: vezet-e az út visszafelé? Vajon álom, vagy épp a valóság, amit élünk itt és most? Mindez kiderül az előadásból. Vagy nem. Vagy talán nem is ez a fontos.

A(z) Budaörsi Latinovits Színház előadása

Bemutató időpontja:

2020. február 22., Budaörsi Latinovits Színház

Stáblista:

Szereplők

Anya, vagyis Klári, háztartásbeli / Királynő
Apa, vagyis Dénes, cégvezető / Király
Aliz, a lányuk, épp ma 8 éves
Dalma, Aliz nővére, mindenórás
Gyula, Dalma vőlegénye / Fehér Nyúl
Kornél bácsi, igazgató / Hercegnő
Roland, HR / Hernyó / Tvidlidí
Aurél, PR / Béka / Tvidlidú
Egér / Macska
Pincér / Flamingó / Kalapos, Kertész
Pincérnő / Sün / Április Bolondja, Kertész

Alkotók

Hozzászólások

2/10
K_Dani 2020 febr. 25. - 21:47:57 2/10
Csak erős idegzetűeknek.