Színház

Egy édes őrjöngés keserű története (Histoire amére d'une douce frénésie)

előadás, francia, 2006., 10 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Pret a Porter társulat 3 cirkuszi artista csoportja, akik a francia Lido cirkusziskolában végeztek Toulouse-ban, majd Albin Warette rendező vezetésével 2003-ban alakították meg formációjukat.
Előadásukat - "Egy édes őrjöngés keserű története" - Histoire amére d'une douce frénésie - 2004-ben mutatták be, és még abban az évben a Párizsban hagyományosan megrendezett, a "Cirkusz Ifjú Tehetségei" rangos verseny döntőjébe kerültek.

Az előadás a cirkuszi partner-akrobatika technikai bravúrjaira épül, túlmutat azonban a testi trükkök sorozatán: a szereplők játszanak, beszélnek, így a testbeszéd és az élőbeszéd nyelvezetét egyszerre használva.

Bertrand egy gurulós fotelben ül, a lányok meghaltak. Bertrand láthatatlan emberekkel és a közönséggel beszélget.
- Igen, rendben van, odamegyek ... Köszi. igen, az kedden volt.... Nem is, inkább hétfőn... Á, valóban? Ah. Ezek szerint szerda volt...- A közönséghez fordul: - Mindent el kell önöknek mesélnem! ... Igen, mindent! - Hezitál. - Évával, az úgy volt...
És megindul a vallomások folyama. Bertrand mindent el akar mesélni. Mesél arról, hogy élete asszonyai milyen hatással voltak rá. Ahogy a vallomás egyre bonyolultabbá válik, emlékképek sora tolul föl. A találkozások, az estélyek, a "baleset", a bonyodalom.... Bertrand egyre kevésbé uralja saját beszédfolyamát.

Ebben a hangulatban vezet el minket a társulat a színház és cirkusz határán lévő merész keveréket bemutató világba. Mindezt teszik viccesen és csiszolatlanul eredeti formában.

Az előadás 10 éves kor fölött ajánlott.

A(z) Millenáris előadása

Bemutató időpontja:

2006. szeptember 7., Millenáris

Stáblista:

Hozzászólások