Színház

A karnevál vége

színmű, magyar, 2012.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Kutya szerepében: Lili

Színpadi vallomás, sok mosollyal és szomorúsággal, de mindvégig abban a meggyőződésben, hogy aki nagyon figyel az állatokra, az emberekről is megtud valami fontosat.

"A karnevál vége" megható tisztelgés a tavaly elhunyt szerző, Popper Péter emléke előtt - a sikeres "színházcsináló" Perjés János és a kiváló énekes-színésznő Malek Andrea előadásában.

A "Ne menj a romok közé" és a "Részemről mondjunk mancsot" Popper Péter élete alkonyán megírt remekművei, hatalmas közönségsikert arattak. A szerző maga is színházrajongó volt, a 80-as években színdarabokat is írt. Műveinek színpadi adaptációját hangos könyv rögzíti a Turay Ida Színház Spirit Kamaraszínházának előadásában. A kiadványt a hazai közönség az ünnepek előtt ismerhette meg, míg a hangos könyv alapjául szolgáló színdarabot idén februárban állítják színpadra.

Villámgyorsan haladunk mind állat-, mind embertartásban, pontosabban emberségünk megtartásában végzetünk felé - tartja műveiben Popper Péter. A karnevál maga az Élet, a Létezés, és ez az anyag a "karnevál" embereiről és állatairól szól. "A teremtés e két furcsa alakjáról, összetalálkozásukról és együttélésükről, amiben sok a mosoly, a hűség, a segíteni akarás, és sok a kín, a vér, a kegyetlenség, mint mindenben, amihez az ember hozzányúl."

A(z) Spirit Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. február 10., Spirit Színház

Stáblista:

Szereplők

Professzor
Színésznő

Alkotók

Hozzászólások

10/10
Premier Jegyiroda 2012 szept. 14. - 12:28:48 10/10
Kedves Mindenki!
Az október 12.-ei elõadás Székesfehérváron, az Arany János u. 22 szám alatt található "Petõfi Mozi" nevû rendezvényhelyszínen lesz.
Mint fõszervezõ szeretettel várunk mindenkit!
Üdv:
Premier Szervezõ- és Jegyiroda