Színház

A király meztelen

előadás

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

(szomorú kortárs komédia)

Amikor egy ötvenes, értelmiségi baráti társaság estétől hajnalig iszik, az őszinteség szárnyal, mint a legüdébb pálinka lehelete. Hogy éppen most van az a pillanat, amikor kiderül minden az istenített mesterről, az még tűzforróbbá teszi a hangulatot. Az egykori fiatalok, akik szeretett tanáruk lábai előtt térdeltek, ma végre felállnak, és egyenes derékkal folytatják eddig földbe döngölt életüket. Vagy nem. Erről szól ez a szomorú komédia. Lehet sírni és nevetni!
16 éven felülieknek ajánlott!

A(z) Fém Arts & Café előadása

Stáblista:

máj. 10.
  • 19:00
jún. 01.
  • 19:00
jún. 13.
  • 19:00

Hozzászólások

1/10
zsussi 2023 dec. 10. - 00:47:29 1/10

Ide írd a spoileres tartalmat


Fölösleges darab, fölösleges pénzkidobás, fölösleges időtöltés.
Nem lettünk a darab által sem bölcsebbek, sem jobbak, sem vidámabbak, a katarzis sem jött el, csak a szenny a szájakon.
Ráadásul efölött a szociológus spleen fölött eljárt már az idő, úgyhogy még modernnek sem volt modern.
Legjobban a színészeket sajnáltam, hogy egy ilyen borzasztóan silány darabot kellett eljátszaniuk.
Meg nekünk végigszenvednünk.
10/10
Joseph Barbera 2023 jún. 05. - 13:56:08 10/10
Az előadás szerintem is szenzációs volt, és valóban, Vasvári Emese kitűnően alakította az erősen ittas nőt. Mondjuk az életben is meglehetősen egzaltáltnak tűnik, (én ugyanis maradtam a beszélgetésre a darab végén, ahol ő is beszélt - igaz, csak az elejére, mert sajnos eluntam). A többi színész is remekel. Kása Tímeát az Esti Kornélban szerettem meg, az a darab is teljesen rendben volt, 10 pontos. A rendezés, a finom árnyalatok és a zene is kiváló az Esti Kornélban, és ebben a darabban nemkülönben - eltekintve attól, hogy itt az árnyalatok és a téma is durvább. Az ötlet nem rossz, hogy legyen beszélgetés az előadások után, de sajnos e legutóbbit nem sikerült moderálni, és ezért unalmassá vált a színésznők monologizálása miatt. Ütősebb lett volna magát a darabot, annak aktualitását megbeszélni. Az alap koncepció a spontaneitás volt, ezt értem, de ettől függetlenül jól át kell gondolni, kitől mit kérdezek a "beszélgetés" során, hogyan vonom be a közönséget. Egy ember élettörténete csak keveseket érdekel, ahhoz nagyon humorosan és attraktívan kell előadni. Szóval, nem beszélgetés, hanem monologizálás volt az előadás végére beharangozott program. Ettől eltekintve csak gratulálni tudok a társulatnak, az eddig látott darabok mind 10 pontosak!
10/10
Tomaki 2023 ápr. 07. - 22:20:37 10/10
Azt hittem, hogy csak a Katonában tudnak igazán "részeget" eljátszani. Viszont itt Vasvári Emese nagyon jó és hiteles volt a szerepében. Sajnálom, hogy nem foglalkoztatják jobban, nagyon tehetséges színészünk Ő is és ikertestvére, Csaba is.
Tetszett az előadás, jók voltak a színészek is, s maradtam is volna a darab utáni beszélgetésre, de úgy átfagytam, hogy dideregve rohantam haza. Ezt sajnálom.