Színház

A Pali

előadás, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Három év telt házai, lelkes kritikái és számos fesztiválelőadás után a Katona József Színházból mindössze öt perc gyaloglással elérhető távolságra, a KuglerArt Szalonba költözik az 1956-os forradalom Nagy Imrével együtt kivégzett védelmi minisztere, Maléter Pál és ma 87 éves, szellemileg teljesen friss özvegye, Gyenes Judith tragikus, ám mégis melegséggel, humorral, boldogsággal teli története, mely egyúttal a magyar közelmúlt egyik legfényesebb pillanatáról is első kézből számol be.
“56 - nekem ez máig is a csoda. Ami az életemben a csúcs volt, az emberhez méltó.
Furcsa, hogy ezt így mondom, hiszen akkor én nagyot vesztettem, a legnagyobbat, amit ember veszíthet. Én akkor mindent elvesztettem! Mégis úgy gondolok vissza rá, hogy gyönyörű volt.”
A monodráma ismételt, összesen 15 órát felölelő mélyinterjúk és egyéb kiegészítő anyagok alapján, egy ember szemüvegén keresztül, akárhány hivatalos ünnepségnél és a legtöbb könyvnél vagy filmnél is közvetlenebb módon keresztül mutatja be egy Magyarország történetében kiemelkedő pillanatsort, az 56-os forradalmat, és annak egyik hősét egészen a 89-es újratemetésig. A KuglerArt Szalonban ráadásul Maléter Pálné eredeti közegét is sikerült újrateremtenünk: a nagypolgári lakásban eredeti tárgyaktól,
eredeti fényképektől övezve, új, dinamikusabb formában láthatják az előadás nézőink.

Bemutató időpontja:

2019. október 23.,

Hozzászólások