Színház

Alice Csodaországban

színházi közvetítés, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Lewis Carrol klasszikus történetének modern balett változata, Christopher Wheeldon világhírű brit koreográfus rendezésében.

Kövessük Alíz útját a nyúlodún át Csodaország varázslatos vidékére! Christopher Wheeldon lélegzetelállító koreográfiája egyben komoly színészi munkát is követelt a balettművészektől.
A Lewis Carroll-művet ismerő néző meg fog döbbenni, hogy Wheeldon milyen páratlan egyszerűséggel, a jellemek lényegét megragadóan tudta tánc segítségével bemutatni a sokszínű, groteszk karaktereket. Az egyes alakokat karikatúraszerű mozgással jellemzi: az izgága Nyalka Nyulat, a bolond, teát szürcsölő Kalapost és a tekergőző Bölcselőt, a hernyót. A főszerepeket - Alíz és a Kör Bubi szerepét - két gyakorlott vezető táncos könnyed mozdulatokkal jeleníti meg. A szintén főbb szerepnek mondható Szív Királynője kacagtató tánca szintén briliáns művészt dicsér.

Az Alice Csodaországban egy rendkívül szellemesen kitalált és megvalósított show, fülbemászó zenével, egyedi és szellemes díszletekkel, színházi effektekben gazdagon tálalva. Biztos, hogy kicsi és nagy, a történetet ismerő és a vele most először találkozó egyaránt megtalálja benne azt az értéket, amelyért ez az előadás feledhetetlen lesz a számára.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások