Színház

Áni Máni

mesemusical, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az előadás szövegkönyvét Mészöly Gábor írta Bella István verseinek felhasználásával és Rossa László komponált hozzá zenét. Az előadásban megjelenő alakok (Áni Máni, Vazamotor Nátha, Zöld Pizsamabéka, Lápi Settenke) is nagyrészt Bella István költeményeinek szereplői.
Bella István Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, műfordító.1940-ben született Székesfehérváron. Az ELTE magyar-könyvtár szakán végzett. A 60-as évek közepén részt vett a Tiszta szívvel című antológia létrehozásában. Szerzője volt az Új Írás és a Napjaink folyóiratnak. Ágh Istvánnal, Buda Ferenccel, Kalász Lászlóval, Raffai Saroltával, Ratkó Józseffel és Serfőző Simonnal a Hetek tagja. 1971 és 1977 között üzemi újságíró a Magyar Papírnál, valamint a Papíripari Vállalat népművelője. Hosszú időt töltött az Élet és Irodalom, illetve az Árgus című folyóirat szerkesztőjeként, munkatársa volt a Magyar Naplónak. A rendszerváltás után könyvkiadással is foglalkozott.
Első verseskötete, a Szaggatott világ 1966-ban jelent meg a Magvető Kiadónál. Legutóbb Tudsz-e még világul? címmel látott napvilágot összegyűjtött verseit tartalmazó könyve és Áni Máni, a zoknihalász gyermekverskötete. Válogatott kötetei: Az ég falára, Testamentom. Műfordítóként a finnugor folklórral és a lengyel irodalommal foglalkozott. 2006 áprilisában hunyt el.

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. szeptember 25., Szigligeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások