Színház

Árnyak és vágyak

balett, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A tehetetlenség törvényét Isaac Newton fogalmazta meg művében, a Philosophiae Naturalis Principia Mathematicaban és Newton első törvényeként ismerjük. A törvény kimondja: minden test nyugalomban marad vagy egyenes vonalú egyenletes mozgást végez mindaddig, míg ezt az állapotot egy másik test vagy mező meg nem változtatja.

Stephen King "minden mindennel kapcsolatban van" elve alapján a fizikából kiragadva ezen törvény alkalmazható az élet és a sors kapcsolatára. Ez a tehetetlenség hat az emberi életre is, a történéseket, legyen az jó vagy rossz, a sorsunk irányítja. Bármennyire is úgy érezzük, hogy mi vagyunk életünk igazi irányítói, ez csak öntelt képzelgés. Valójában csak árnyékként követjük egy felfoghatatlanul óriás intelligencia terv szerint működő gépezetének akaratát. Mindössze arra kaptunk esélyt, hogy a velünk zajló történéseket felfogjuk, értsük, értelmezzük. Nem mi vetünk árnyékot a világra, hanem mi magunk vagyunk a világra vetett árnyék, ami vágyai delíriumában tehetetlenül követi az események alakulását.

közreműködik: Kosztándi Vonósnégyes (Kosztándi István ? hegedű, Behán László Dezső ? hegedű, Tuzson Edina ? mélyhegedű, Kőrösi Györgyi ? gordonka)

A(z) Szegedi Kortárs Balett előadása

Bemutató időpontja:

2015. április 17., Szegedi Kortárs Balett

Stáblista:

Hozzászólások