Színház

Az anya arca sötét, mint a láp

előadás, 30 perc, magyar, 2011., 16 - 0 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Az anya arca sötét, mint a láp. Terebélyes csípővel guggol az asztalon és rág. A falnak állóóra támaszkodik, valóságos óriás, szüntelenül üti az órákat, a bűnbánat óráit, az imádság óráit, az alkonyi órákat, a pirkadat óráit, az egész napot. És az éjszakát. Az anya rá sem néz az óriásra. Elnéz mellette, kinéz az ablakon és megvetően köp egyet. Kint megfogan a mag, kivirul és elhervad." (Michael Ende: Tükör a tükörben)

A tavalyi nagy sikerű bemutatkozás után újra egy különleges adaptációval jelentkezik a Moncsicsi Tanulmányi Kör. Az előadás a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgaprodukciója, amellyel Michael Ende - a nagysikerű Végtelen történet vagy a Momo sokak által ismert és kedvelt szerzőjének - másik arcára pillanthatunk - némaságukban is beszédes bábok segítségével.

A produkcióban résztvevő színészek eredetileg nem bábszínészek - Máthé Zsolt az Örkény Színház színművésze, Péter Kata szabadúszó színész, játszik a Radnóti Színházban, a budapesti Katona József Színházban, a Belvárosi Színházban is -, így számukra is izgalmas kihívás volt a feladat. Miareczky Edit végzős képzőművész hallgató, dolgozott már többek között Barta Dórával az Egri Gárdonyi Géza Színházban, Budapesten a Katona József Színházban, az Örkény Színházban, az egri Harlekin Bábszínházban. Bereczki Csilla a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves színházrendező-bábrendező szakos hallgatója, osztályvezető tanárai Csizmadia Tibor és Meczner János. Vezetésével a Moncsicsi augusztusban készül egy újabb, izgalmas bemutatóra: ezúttal Csáth Géza műveit dolgozzák fel.

A(z) Szegedi Pinceszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások