Színház

Az aranytollú madár

bábjáték, magyar, 2016., 6 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egy csodálatos mese a Rózsapiros bábcsoport előadásában. A bábjáték után kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

"A mesék kiválasztásánál fontos szempont, hogy a mese "kerek" legyen, vagyis meglegyen az előkészítés, a csúcspont, az átfordulás és a méltó befejezés töretlen íve. Szintén fontos, hogy a történet lélekemelő legyen, mély életigazságot hordozó, de nem intellektuálisan kioktatóan, inkább képekben fejtse ki jótékony, tanító hatását.

A mesék élőben hangzanak el, minden történést szelíden követve a bábszereplőkkel, szándékosan mellőzve az erős vagy elváltoztatott hangokat, ezzel is a gyerekekre bízva a megélést. Célunk, hogy a gyermekekben áhítat és csodálat ébredjen az előadás hatására, a felnőtt közönségre pedig szívet melengető jó érzés szálljon rohanó világunkban!

Marionett bábokkal játszunk, szándékosan nem részletesen kidolgozott arcképpel, hogy a gyerekek képzeletét serkentse. Előadás közben jól láthatóak vagyunk mi, a bábozók is, amint vékony szálakon mozgatjuk szereplőinket - hasonlóan az angyalokhoz, akik sorsunk láthatatlan fonalát kezükben tartják. Az előadásaink során szereplő bábokat természetes anyagokból (selyem, gyapjú), saját kezűleg készítjük."

Hat éves kortól ajánlott!

A(z) Rózsapiros Bábtársulat előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások