Színház

bahok

előadás, 75 perc, 2009.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Balett és kathak, klasszikus formák és kortárs tánctechnikák, különféle nemzetiségű, kultúrájú és hátterű emberek találkoznak a világokat összekötő vagy épp elválasztó senkiföldjén - egy váróteremben. Hiszen mindannyian átutazók vagyunk, jövünk valahonnan és haladunk valamerre, egy előre meghatározhatatlan cél felé. Hordozzuk a magunk genetikai és egyéb örökségét. Hordozók, hordárok vagyunk. Megannyi bahok.

"Olyan címet kerestem, amely egyaránt magában foglalja a mozgás és a kapcsolatteremtés gondolatát, de benne van az építés, ugyanakkor annak ellentettje, a rombolás is. Szerettem volna, ha a cím utal a kultúrára, az emlékezetre, a vallásra is. Az anyanyelvemen, bengáliul a bahok szóban mindez benne van." (Akram Khan)

A Londonban élő bangladesi származású táncművész és koreográfus, Akram Khan generációjának egyik legfontosabb alkotója. 2000-ben létrehozott saját társulata a nemzetközi táncélet számos nagyságával dolgozott már együtt, köztük Sylvie Guillemmel, Sidi Larbi Cherkaouival, legutóbbi bemutatójukon pedig a színésznő Juliette Binoche-sal. Akram Khan és csapata legutóbb 2006 januárjában járt Budapesten.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2009. szeptember 16., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások

5/10
rues 2009 szept. 15. - 14:09:45 5/10
Szórakoztató elõadást láttam, de ennél nem volt több. Néha ennyi is elég.