Színház

Don Carlos

opera, olasz, 2017.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A technikának köszönhetően, az Firenze Operaház szélesebb és nemzetközibb közönség előtt nyitja meg kapuit. Az operaház zenekarának alapításának 80. évfordulójára szervezet fesztivál keretében a legjobb művészi pillanataiba tekinthtnek bele szerte a világon.

Zubin Mehta világhírű karmester Mehta a 2017-es szezon nyitányaként utolsó alkalommal dirigálja az operaház főzeneigazgatójaként Verdi Don Carlosat. Vadonatúj díszletekkel, jelmezekkel és és ígéretes világsztárokkal láthatja a magyar közönség is. Többek között Don Carlo szerepéban Fabio Sartorit, Valois Erzsébetet Julianna Di Giacomo szopránt.

1559. A spanyol királyi családban heves ellentétek dúlnak: míg az apa a világ legnagyobb monarchiájának egyeduralmát igyekszik fenntartani az inkvizíció segítségével, a fiúból szabadságharcos válik. Egy forradalmár márki és egy szerelmes udvarhölgy avatkoznak a történelembe. Történet szerelemről, politikáról, intrikáról Friedrich Schiller nyomán, Giuseppe Verdi csodálatos zenéjével.

A Firenzei Operaház új produkciója, olasz nyelven, angol felirattal
Karmester: Zubin Mehta
Rendező: Giancarlo Del Monaco
Főszereplők: Fabio Sartori, Julianna Di Giacomo, Massimo Cavalletti, Ekaterina Gubanova, Alexey Tikhomirov, Simona Di Capua, Luca Casalin


A(z) Várkert Bazár előadása

Hozzászólások