Színház

IZP-estek: Test est/The Dark Night Of The Soul

táncelőadás, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Imre Zoltán Program

I. rész

Egyed Bea: The Dark Night Of The Soul 

Keresztes Szent János, A lélek sötét éjszakája cím műve szolgál az előadás gondolatmagjaként, melyben az Istennel való misztikus egység megélése után hirtelen Isten jelenlétének teljes hiányát tapasztalja meg a lélek. Mit kezd egy művész saját sötét éjszakájának megtapasztalása alatt önmagával, a művészetével? Kinek kell megfelelni, hogy elismerjenek? Miért olyan fontos az elismerés és kitől számít? Milyen tettenérhető elemeket kell tartalmaznia jelenleg egy kortárstánc előadásnak, ahhoz hogy aktuális és érvényes legyen? Mit lehet kezdeni a sikerrel vagy a sikertelenséggel? Ki az a “szakma”? Kiknek készül egy előadás? Mit lehet kezdeni a tánc nélküliséggel egy táncelőadásban? Mit lehet kezdeni az őszinteséggel egyáltalán? Mikor lesz vége ennek az éjszakának?

Előadó: Egyed Bea
Látvány/Jelmez: Kis Judit
Zene: Tarr Bernadett
Szöveg: Fekete Ádám
Fény: Payer Ferenc
Szakmai konzultáns: Hegymegi Máté
Támogatók: Nemzeti Kultúrális Alap, Imre Zoltán Program, Duda Éva Társulat Movein Stúdió, Műhely Alapítvány

II. rész

Várnagy Kristóf – Test est

A Test est négy nagyobb téma köré rendeződik. Ezek, az alázat, emberség, intimitás, és reprezentáció. Az alázat, és emberség fontos attribútumai a kreációs folyamatnak, ami igyekszik részrehajlás nélkül, elfogulatlanul az önreflexió terében mozogni. Míg az intimitás mezején való létezés gyakorlása azért elengedhetetlen, hogy szabadon, szégyenérzet, félelem, vagy önös szándék nélkül engedhessük magunkat látni. Az előadás pedig a reprezentáció.

Koreográfia: Várnagy Kristóf
Előadók: Kiss Rebeka, Horváth Attila, Keresztes Patrik (Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fülöp Viktor ösztöndíjasa)
Zene: Gryllus Ábris
Fény: Csiszár Mátyás
Szövegkönyv: Kripner Gábor
Produkciós asszisztens: Kiss Rebeka

 

Bemutató időpontja:

2019. december 19.,

Hozzászólások