Színház

Kedd

előadás, 2023.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Nem tudom, mi lesz ez a dolog, de a munka rajta nagyon érdekel. Érdekel, hogy amiket kigondoltam, működik-e. Ennek kulcsa valószínűleg az, hogy van-e más is, aki így gondolja. És ha van, az hány ember. Tézisem szerint sok. Ha tévedek, akkor végképp működésképtelennek nyilváníthatom a szenzort, amivel fel volnék szerelve. De majd akkor beletörődöm.
Igyekszünk majd hozzászólni...

Jajj, jajj.

Vagyis a szereplők igyekeznek majd hozzászólni. Mindenhez. Ahogy az egy kocsmaszerűségben lenni szokott törzsvendégek között.

„A beletörődés és a bele nem törődés közti tűnődés volna esetleg a jelenlegi drámánk nekünk, akik a tevékeny vergődést választjuk megoldásul.” – mondja majd talán tudálékosan egy fontos törzsvendég.

„A gondolkodás diadala bizonyos kultúrtörténeti korszakokban érvényes áram tudott lenni. Áramütés. Most inkább fölösleges habverés.” – teszi majd hozzá ugyanő.

„Mi van? Áramütés?!” – gondolja majd magában egy másik törzsvendég, miközben átismétli a habverés mozdulatait.

„Ezt nem értem, magyarázd el!” – teszi majd hozzá a harmadik törzsvendég halált megvető bátorsággal... Szóval ez a fölösleges habverés lesz ez az előadás szerintem. Hacsak nem történik valami szokatlan dolog...

„Maradjunk csak szépen nyugodtan élve.” – gondolják majd hőseink.

Izgulok.

Kocsis Gergely

A(z) Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

2023. október 7., Katona József Színház

Stáblista:

máj. 03.
  • 19:00
máj. 24.
  • 19:00

Hozzászólások

10/10
Műkedvelő 2023 nov. 30. - 22:34:40 10/10
Itt az új Portugál, keserédes-vicces mai magyar valóságával, nagyon eredeti formában.