Színház

Kussoltat a sors...

előadás, magyar, 2007.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Annak idején huszonkilencen játszottak az előadásban, most ugyanennyi hangon kell megszólalnia Pálfy Margitnak. Olyan átváltozásoknak lehetünk tanúi, (...) olyan léleképítkezés zajlik bennünk, hogy a feszültség szinte szétfeszíti az embert. Varázslat áramkörébe kerülünk. Pálfy Margitot a női Latinovitsnak is szokták nevezni." (Szenkovits Péter)

Az est Latinovits Zoltán emlékére született. Ady Endre, Alföldi Jenő, Csoóri-Kósa, Csoóri Sándor, Csurka István, Déry Tibor, József Attila, Juhász Ferenc, Nagy László, Simonyi Imre, Utassy József, Veress Miklós, Zelk Zoltán és Zombor Béla verseit és prózáit egy káromkodó jeremiádba, mai-mindenkori kisisteneket okoló és káromló, felelősségre vonó és megvető tűzokádásba fogja össze.
Pálfy Margit, a Pro-Comitatue-díjas színművész "az önpusztításba menekülő, a nem egyszer valódi mártírumra kényszerülő, a jelent eleven hússal-ideggel élő Zseni-Emberek, Ember-Zsenik sorsképét mutatja fel, a tőle megszokott eleganciával és átélő-távolságtartó acél-hidegséggel..."
Szokoly Tamás rendező

A(z) Új Művész Étterem és Kávézó előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások