Színház

Tayos

táncelőadás, 2022.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A Bozsik Yvette Társulat új bemutatója Golenya Ágnes Éva írónő az ecuadori Tayos barlangban végzett kutatásai, írásai, valamint Móricz János felfedező beszámolói által inspirált táncszínházi előadás.

A barlangot Móricz János 1969-es felfedezése tette ismertté, amikor állítása szerint idegen lények és egy előző civillizáció nyomaira bukkant az ecuadori Cueva De Los Tayos barlangrendszerben, amelyet Táltosok Barlangjának nevezett el. E felfedezés több regény és film inspirációja volt, miközben még mindig titokzatosság övezi. A barlangban élő zsírfecskék maguk is misztikus lények, akik a denevérekhez hasonlóan visszhang alapján tájékozódnak.

Vajon mi van a Tayos mélyén? Mit tartalmazhatnak a „fémkönytárakban” lévő aranylemezek? Az 1970-es években miért indult a British Museum támogatásával és Neil Armstrong űrhajós részvételével újabb expedíció? Mi van a nyúl üregében? És kitágítván a fókuszt: vajon mennyire vagyunk mi, emberek tudatában annak, hogy mi történik az illúzión túl?

A Tayos című táncelőadás a butoh tánc eszközeivel, expresszív képekkel mutat meg egy távoli univerzumot, amelyben emberek és állatok, furcsa lények és kreatúrák keresztezik egymást egy civillizációtól távol eső világban, amely magában hordozza, és még őrzi az isteni, kozmikus energiát.

Film, kreatív producer: Iványi Marcell

A(z) Bozsik Yvette Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2022. november 9., Bozsik Yvette Társulat

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
Capmax 2023 febr. 15. - 21:28:53 10/10
Most értünk haza az előadásról és mivel nekem ez az első ilyen jellegű élményem volt csak annyit mondanék, hogy nagyon tetszett. Biztos, hogy szívesen elmegyek a társulat további előadásaira.Nagyon tetszett az egész! Örülök, hogy ott lehettem!