Színház

Teljes gőzzel Kelet-Európa Vurstli!

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Valahol Kelet-Európában, valamikor a 60-as években, elképzelt és eljátszott történetünkben él néhány mutatványos. Magas palánkkal körülvett játékterük falai között megállt az idő. A vurstliban, ahol a jókedv és a nem mindennapi hangulat hosszú évtizedek óta általános, most a lehetetlen szabályok és az azokat ellenőrző rendszer uralkodik. Hamisítatlan kelet-európai légkörben feszengenek szereplők és látogatók egyaránt, hiszen a rendszer szabályai ebben a különös rendszervisszaváltásban mindenkire érvényesek, játékos itt mindenki, aki a kapun belép.

A Karzat Színház beavató színházi előadásába játékos-nézőnek bejutni útlevél kiváltása, jegyek igénylése és tételes vámvizsgálat után lehet. A létezésre vonatkozó szabályokat saját rendőrség és az őket segítő besúgó hálózat ellenőrzi. A teljes gőzzel üzemelő vurstliban esténként látható a világ legkisebb óriáskereke, jövendőt mond a hajdani éhező fakír, felbukkan sokak régi kedvence Lóri néni, lesz vattacukor és éjszakai malomjáték, céllövölde, zsákbafutás és lepényevés.

Kapitalista gólyalábasok: Teatr Gry i Ludzie (Lengyelország)
A vurstli házizenekara: Etno in Transit (Szlovénia, Észtország, Chile, Skócia, Ausztria, Svédország, Olaszország)
Valamint mutatványosok, artisták kis és nagy emberek, rendőrök, vámosok, besúgók, kocsmárosok, trafikosok, intrikusok és még sokan mások...

A(z) Sziget - Kelet-Európa Vurstli előadása

Bemutató időpontja:

2011. augusztus 10., Sziget - Kelet-Európa Vurstli

Stáblista:

Szereplők

Az államosított vursti igazgatója

Alkotók

Hozzászólások