Színház

Úgy élj, mint a szél

előadás, 80 perc, magyar, 2012.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Elöljáróban elmondanám, hogy számomra az élet egyik legnagyobb értéke a "lehetőség". Enélkül nincs se kibontakozás, se siker, és nincs tere a tehetségnek, hogy megmutatkozzon. A Madách Színház most lehetőséget kínál fel két tehetséges fiatal, már nem pályakezdő művésznek.
Balog János növendékem volt a Színművészeti Egyetemen. Szabálytalan, szuverén, érdekes, későn érő tehetségnek láttam.
Baranyai Annamária a Madách Színház fiatal művésznője, aki eddig kisebb szerepeket játszott, de - "színháziasan szólva" - mindig kiragyogott a kórusból.
2011 júniusában a Mary Poppins meghallgatásra mindketten eljöttek, és nagyszerűen szerepeltek. Azon a délelőttön nyilvánvalóvá vált, hogy a "lehetőséget" meg kell kapniuk.-
Szirtes Tamás

Koncert, színházi előadás, előadói est, show-műsor, és még sokféle műfaji meghatározással illethetnénk Baranyai Annamária és Balog János bemutatkozását.
A lényeg mégis a tartalom, az a 80 perc, amelynek során színes és gazdag képet kapunk két izgalmas személyiségről. Pillanatfelvételt két fiatal művészről, akik megmutatják, hol tartanak a pályájukon, mit tartanak fontosnak életüknek ezen a pontján, mi felé törekszenek.
Szóba kerülnek az elérhető célok, szerepek, és azok is, amelyek lehetősége távolabbinak tűnik, vagy akár elérhetetlennek, de itt és most, a képzeletük színpadán megszülethetnek.
Szó lesz örömökről, félelmekről, álmokról, gyermekkorról, szerelmekről, elvágyódásról és hazatérésről. Az est egyetlen vallomásfolyam, személyes sorsukkal való szembenézés és őszinte kitárulkozás.
Mindez olyan dalok segítségével, amiket a musical műfajának rajongói jól ismerhetnek. De most új összefüggésbe kerülnek, és talán eddig ismeretlen szépségüket pillanthatjuk meg az új fénytörésben.

Az esten elhangzó dalok:

- Dreamgirls: When I First Saw You
- West Side Story: Maria
- Wicked: As Long As Your Mine
- Hair: Easy To Be hard
- Valahol Európában: Nézz rám
- Company: Being Alive
- Rudolf: Nem más mint én
- A Little Night Music: Now
- Mozart: Forog a tánc
- Rent: I'll cover you
- Spamalot: A díva dala
- George Benson: On Broadway
- Covershow: Pont úgy, mint én
- Wonderland: I Will Prevail
- Rebecca: Mégis él tovább
- Whistle Down the Wind - Úgy élj, mint a szél
- Az alt panasza
- Webber: Amigos Para Siempre

A(z) Madách Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások