Zenekar

Above & Beyond



Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Három trance-szuperhős áll az Above & Beyond-projekt mögőtt: Jono Grant, Tony McGuiness és Paavo Siljamäki. 2000-ben jött létre szövetségük, és azóta több fontos albumot készítettek el. Számaikat olyan sztárok is beépítik szettjeikbe, mint Armin Van Buuren, Ferry Corsten, ATB vagy Gareth Emery, legújabb stúdióalbumuk pedig idén júniusban jelenik meg, Group Therapy címmel.



Az Above & Beyond tagjai nemcsak trance műfajában alkotó elektronikus zenészek és sikeres producerek, hanem képzett, komoly partytapasztalattal rendelkező dj-k is. 2002-ben mutatkozott be az Above & Beyond dj-tagozata nyolcezer ember előtt Tokióban egy olyan buliban, melyen még Ferry Corsten és Tiësto is a keverőpult mögé lépett. Attól a pillanattól kezdve nem volt megállás: az Above & Beyond dj-inek játékára a világ minden pontján hatalmas tömeg mozdult meg egyszerre. Legnagyobb bulijuk 2007 szilveszterének éjszakáján volt: ekkor csaknem egymillió ember előtt léptek fel a riói Barra Beach-en.



A trió remixeiről is híres. Legismertebb munkájuk a Madonna What It Feels Like for a Girl-jéből készített átirat, de gyártottak még remixeket olyan popdíváknak, mint Dido vagy Britney Spears. Természetesen a Trance Around The World című, népszerű rádióműsor vezetői számos szakmai díjat is elnyertek működésük során, tavaly például igen előkelő helyezést értek el a világ száz legjobb dj-jét felsoroló DJ Magazine listáján.

Hozzászólások