Zenekar

Marco Marchi & the Mojo Workers


Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Olyan időszakban, amikor a blues-zene egyre keményebb és hangosabb, Marco Marchi & the Mojo Workers a finomságok, elegancia és az önismeret útját járják. Azok figyelmességével és alázatosságával teszik ezt, akik játék közben képesek egymást folyamatosan hallgatni. Ez alapvető érdemük, ami megbújik előadásukban, egybegyúrja a klasszikusokat és a saját számokat, egészen magas színvonalú produkciót eredményezve. (Ernesto de Pascale, újságíró és az olasz "Il Popolo del Blues" társaság elnöke).



A Marco Marchi & the Mojo Workers egy akusztikus blues-kvartett, amit a blues, jazz, folk és pop terén több évtizedes tapasztalattal bíró zenészek alapítottak 2009 októberében. A kezdetektől az európai blues-porondon létező űr betöltésére törekedtek, s az 1920-as és ?50-es évek közti időszak blues-zenéjét játsszák. A ragtime-tól a piedmont-stílusig, a Delta bluestól a country bluesig és a Chicago blues korai korszakáig. Mindezt eredeti akusztikus hangszerekkel, ami segít a háborúelőtti autentikus hangzás megteremtésében. A Marco Marchi & the Mojo Workers hangzása egészen egyéni stílusú. Dalaikat az eredeti energiával adják elő, szenvedélyesen és autentikusan játszanak.



2011-ben nem csak megnyerték a svájci Blues Challenge versenyt, de a zsűri őket jelölte az ország képviseletére a berlini kontinentális seregszemlére, majd az International Blues Challenge-re is (Memphis, Tennessee, USA). Első albumuk (Listenin? to my Soul) sikere után tavaly adták ki második CD-jüket, s felléptek a legnagyobb európai blues fesztiválokon.

Hozzászólások