Beer?! - Megjelent az app, amire vártál!

  • ZSÉ / PORT.hu

Egyszerű, nagyszerű, összehoz, nem kertel. Felejtsd el a Yo-t, és kommunikáld alkoholizálási szándékodat egyetlen érintéssel.

Rögtön a tárgyra térhetsz, ha letöltöd a Raphael Franzini és Guga Ketzer által fejlesztett applikációt. A Beer?! lényege, hogy az app segítségével a megjelenő contact list-ben barátaid nevét megérintve okostelódon ők azonnal megkapják az üzenetet, mely csupán ennyiből áll: Beer?! A brazíliai székhelyű reklámügynökségesek fejlesztése nem teljesen önálló ötlet: az idén megjelent Yo app sikere után gondolkoztak el és arra jutottak, hogy “Az emberek inkább azt szeretnék mondani: Sör, nem pedig azt, hogy Yo.” - nyilatkozta Franzini és Ketzer a napokban.

A Yo üzenetet küldő appot több százezren töltötték le és használják folyamatosan áprilisi megjelenése óta. Ketzerék appja nagy fanfárok nélkül indult világhódító útjára szeptemberben, azóta eddig harmincezer ember töltötte le és naponta kb. huszan küldik egymásnak a Beer?! üzenetet. Az ötletgazdák szerint a sör?! kérdés nem csak arra jó, hogy a barátaidat körbekérdezd, innának-e valami malátát, de a hogy vagy kérdésre is humoros válaszként szolgálhat. Franzini és Ketzer hisznek abban, hogy globális hálózat épülhet ki csupán ebből az egy sörkérdésből. Az okos applikáció a barátaid anyanyelvére fordítva küldi el a kérdést (nem tudjuk, hogy magyarra optimalizálták-e már). Az alkalmazás iPhone és Android rendszereken elérhető, letöltése teljesen ingyenes App Store-on vagy Google Play-en keresztül.