Játék az egész világ

Akár családi, akár felnőtt programok a játék jegyében a Balaton körül, formáljunk szív alakzatot kézenfogva, gyermeklelkülettel nézegessünk vasútmodelleket, vagy menjünk el egy klasszikus Halász Judit koncertre, de ne hagyjuk ki az Égigérő fű című örök filmet sem az ingyenes kertmoziban.

1990-ben néhány lelkes vasútmodellező és vasútbarát Veszprémben megalapította az ország első önálló, cégbejegyzett társadalmi szervezetként működő vasútmodellező klubját. A klub a korszerű magyar kereskedelem és közlekedés megalapítójának, Baross Gábor „vasminiszternek” a nevét vette fel. Az eltelt évek során számos hazai és külföldi kiállításon mutatták be a munkáikat. 1995-ben kapcsolatba kerültek az EUROTRACK Vasútmodellező Klubok Európai Szövetségével. 10 éves várakozás után 2005-ben Közép-Európából és Magyarországról elsőként sikerült felvételt nyerni a Szövetségbe. Az angol, francia, belga, holland, német, osztrák és olasz klubok után a magyar klub lett a 12. a tagok között. A szövetség minden évben más országban rendezi meg kiállítását. Magyarországon először 2006-ban mutatkozott be Balatonfüreden. A rendezvényen 10 ország 22 vasútmodellező klubja vett részt nagy sikerrel. 2015-ben a klub 25 éves jubileuma alkalmával ismét a magyarok rendezhetik meg Balatonfüreden a Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást augusztus 29-30. között.

www.vasutmodellklub.hu

És ha már játék, az augusztusi nyárestéken is folytatódnak a nyári színházak előadásai a Balatonnál.

Siófokon augusztus 28-ig ülhetünk be egy-egy fergeteges produkcióra vagy éppen egy hangulatos kertmoziba a Szabadtéri Színpadon. (www.kulturkozpont-siofok.hu)

2015. június 18. - augusztus 27.: „Jön! Jön! Jön!” · Ingyenes kertmozi
    Augusztus 21. péntek 21.00 Ripacsok (színes, magyar filmdráma, 1981, 94 perc)
    Augusztus 27. csütörtök 21.00 Te rongyos élet (színes, magyar filmdráma, 1983, 111 perc)

Előadások:  
    Augusztus 14. péntek 20:30: Mága Zoltán és barátai - Filmzenék csillagai, sztárvendégek: Szakcsi Lakatos Béla, Kiss B. Attila, Zsédenyi       Adrienn, Nyári Károly
    Augusztus 15. szombat 20.00: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

    Balatonföldváron augusztus 29-ig vár mindenkit a Kultkikötő prémium kultúr-kínálata, amely minden műfajból a legjobbakat hozza a Balatonra színes programja – jó tudni, hogy idén Bogláron és Fenyvesen péntek és szombat a Kultkikötő-napok. (www.kultkikoto.hu)

    Augusztus 16-ig élvezhetjük a keszthelyi kastély kertjében a Centrál Színház előadásait. (www.keszthelyinyar.hu) Előadások
        augusztus 13-16.: Pletykafészek

    Tihanyban a Tihanyi Szabadtéri Játékok nyújtanak minőségi kikapcsolódást a Belső-tó partján. (www.tihanyiszabadterijatekok.hu)

MŰSOR: Alma Együttes gyerekműsora, Experidance – Nagyidai cigányok, Aranytó, Vuk, a kis róka, Olympia, Csík zenekar, A folyón túl Itália, Budapest Bár, A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?