Alternatív művészeti kalandok a Szigeten

A Sziget Fesztivál nemcsak az itthon ritkán látható koncertekről szól, hanem minden más látványról és művészetről. A koncertekről lemaradhattál, de itt vannak a legérdekesebb látnivalók, amiket még megnézhetsz.

manoAmano

Idén a cirkuszt az argentinok folgalták el a Szigeten, és nem haragszunk ezért. A Kéz a kézben megfejtéssel fordítható kéttagú argentin produkció hozza a vérbő dél-amerikai lendületet. Kicsit sideshow, vagyis vurstli, kicsit bohóctréfa, sok akrobatika és nem kell hozzá más, csak egy rúd, és néhány jó ötlet. Végig viccesen, kötelezően a közönséget is bevonva izgulhatunk, hogy összetöri-e magát valaki a bolondozás közben, hogy a fiú egyszer azért elejteti-e a lányt, míg mi végigtapsoljuk a szűk egy órát.

Manic Freak

Ha van új cirkusz, akkor van új bohóc is? A szintén argentin srác tényleg mániákus és kicsit freak, mint minden bohóc, de azt azért érezzük, hogy valójában mindig a bohóc a legügyesebb zsonglór és artista. Manic Freak legnagyobb erénye, hogy nagy emberismerettel vonja be a közönséget, és az ő mutatványai alatt, tényleg izgulunk egy-két műsorba bevont néző testi épségéért. Ami tényleg sokkal izgalmasabb, mint az artistáért szorítani, mert neki azért valószínűleg van balesetbiztosítása a mutatványra.

Luminárium


A Lumi előtt minden évben több órát várakoznak szegény nemújságíró, nemfotós szitizenek, utóbbiak néha ki tudják harcolni a soron kívüli bejutást. Amiért ennyit érdemes várni, az nem lehet unalmas vagy szürke. A Luminárium tényleg egyik sem, relax élmény hatvanezer tomboló bulizó között, és ideglazító szín- és formakavalkád. Kicsit pszichedeleikus, kicsit hippis, a modern technológia minden eredményét felhasználva, mint a Sziget. Sokak szerint, akik már jártak bent, akkor válsz igazi szitizenné, ha legalább egyszer átsétálsz a Lumináriumon. Érdemes kipróbálni!

 

Akoreacro

A francia társulat Klaxon című produkciójában a humor, a zene és az izgalmas cirkuszi elemek ötvözetét találjuk. Hat akrobata küzd meg saját és a gravitáció erejével, miközben öt zenész biztosítja, hogy tökéletesen komplex élményben legyen részünk. Az akrobatika és a zene ezen örömteli egyvelegébe szintén minden nap belefuthatunk a Cirque du Sziget helyszínen.

Cirk La Putyka

A Cirk La Putyka egy prágai kortárs cirkuszi társulat, mely az akrobatika, a kortárs tánc, a bábjáték, a koncert és a sport határait feszegeti és próbálja összemosni. A Szigetre elhozott izgalmas produkciójukban minden lesz, ugyanis egy igazi best of programmal készülnek. Az újcirkuszi előadásokhoz híven a Cirk La Putyka is nagy hangsúlyt fektet a vizualitásra, ezért szinte biztos, hogy egy felejthetetlen előadásra számíthatunk.

Muruya

Hogy keretes szerkezetben zárjuk első összeállításunkat, térjünk vissza az argentínokhoz, méghozzá Muruya-hoz, a mindig mosolygó (de inkább vigyorgó), torzonborz hajú bohóc hölgyre. Mindegy, hogy hullahopp karikázik, vékony kötélen táncol, bábukkal vagy a közönség tagjaival tangózik, biztos, hogy a mi arcunkra is mosolyt csal.

Sziget programok a PORT.hu-n ITT!