Új tehetségkutató? Hállelúja!

Ma indul a Hungary’s Got Talent, ami az X-Faktor, a Megasztár, a Csillag születik, a Virtuózok és Az ének iskolája után már a sokadik tehetségkutató itt hazánkban. Minden évben magkapjuk, hogy púpon vagyunk tehetségekkel, csak nem győzzük felfedezni őket. Hát tessék! Ma kiderül milyen tálentumok vannak még az országban.

Simon Cowell, a formátum atyaúristene már több országban sikerre vitte a műsort, de maradjunk első körben Amerikánál. Vegyük alapul az ottani felhozatalt és mélázzunk el aazon, hogy ma vajon mi vár ránk. Az egyik legfelkapottabb produkcióban egy 6 éves kislány felment a színpadra a testvérével, aki beült a dobok mögé, beszámolt, elindult egy rommá torzított gitártéma és a cuki kislány úgy kezdte el hörögni a Zombie Skin című halálmetál dalát, hogy attól mindenki letette a haját. Nálunk lesz rusztikus népi viseletben No Thanxet danajozó kislány? Remélem.

Volt persze egy kislány is, aki tényleg ráment a cukiság faktorra és olyan musicalt tolt le a zsűrinek, amitől mindenkinek leesett az álla. Jó, nekünk se kell a szomszédba menni az ilyenért, nekünk is volt egy mesemondó Utasi Árpink, de ez itt már kicsit magasabb szintű szórakoztatás.

A klasszikus táncos produkciókat megtörve egy fickó egy kettes létra segítségével mutatott be olyan egyszerűnek tűnő, mégis jól koreografált, előadott mutatványokat, amiktől kedve támad az embernek egy vándorcirkusz mellé szegődni. De bűvészekből sem volt hiány. Akadt olyan is, aki csont nélkül ketté vágta Heidi Klumot, ami azért nem gyenge mutatvány, na. Az se volt piskóta, amikor egy mezei fickó 60 másodperc alatt szétfejelt 45 dinnyét. Na, egy ilyet itthon is meg lehetne nézni, de persze valami autentikusabb zöldséggel/gyümölccsel! Inkább ez, mint a fickó, aki a gyomrában meglifteztetett egy villanykörtét.

Igazi, klasszikus értelemben vett zenész, táncos tehetségekben itthon se lesz hiány. Biztos lesznek olyan formációk, akik az Attraction külföldi sikerein felbuzdulva be akarnak majd robbani a köztudatba. De tuti lesznek helyi Susan Boyle-ok is, hisz most énekes tehetségkutató hiányában idén egyedül a Hungary’s Got Talentben tudják kiereszteni a hangjukat a még fel nem fedezett énekesek.

Ma este minden kiderül. Egy biztos: egy fickó meg fog enni egy üvegpoharat, sóval fűszerezve. Ahogy az amerikai mondja: Can’t wait.

RTL KLUB: Szombat (Október 10.) 20:00