Gyereknapi sokadalom

Annyi izgalmas programot kínálnak idén is a gyereknapi hétvégére, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Próbáltunk változatos listát összeállítani, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedvesebb időtöltést, de érdemes lesz többet is célba venni.

Budapesti Nagy Sportágválasztó

A május 27-28-án megrendezésre kerülő XVIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón minden eddiginél nagyobb sportági megjelenés képviselteti magát, várhatóan minden eddig rekordot megdöntve 110 sportág próbál kedvet csinálni a sportoláshoz és segíteni a sportágválasztást a 20-22.000 látogatónak.
A Nagy Sportágválasztó rendezvények sajátossága, hogy a gyakorlatban igyekszik kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A megjelenő sportágakat minden esetben sportszakemberek, edzők képviselik hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét és információt adva az adott sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről. A Budapesti Nagy Sportágválasztó, első (péntek) napja, kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, míg szombaton a családoké a főszerep.

Helyszín: Budapest, Merkapt Sportközpont
Időpont: május 27-28.
Ár: Ingyenes

Családi tízpróba - Családi hétvége a MiniPoliszban

Gyereknap alkalmából fantasztikus hétvégi élménnyel várja a családokat a MINIPOLISZ, ami egy interaktív, kreatív gyerekváros: egy olyan valódi, élethű környezet a gyermekek méreteire szabva, ahol kipróbálhatnak számukra elérhetetlen "felnőttes" dolgokat (vásárlók vagy eladók lehetnek egy szupermarketben, orvosok a rendelőben vagy a fogászaton, fodrászok a szépségszalonban) vagyis: "A hely, ahol Te is felnőtt lehetsz!" A MiniPolisz Családi tízpróba elnevezésű három napos eseményén a szokásos szerepcserés szituációk mellett, most a családok együtt is próbára tehetik ügyességüket hol tréfás, hol egy kicsit komolyabb akadályok leküzdésével. Tízpróba: 10 feladat, 10 megoldás, melyben az összefogás, az egymás segítése, az egymásra figyelés, a családi összhang fontos szerephez jut.

Helyszín: Budapest, MiniPolisz
Időpont: május 27-29.
Ár: Május 27-én, 28-án és 29-én fél áron látogathatjátok a MiniPoliszt.

Tatai Patara Törökkori Történelmi Fesztivál

Legyünk részesei személyesen is a 16-17. század sorsdöntő eseményeinek, a magyar-török küzdelmeknek! Május 27-29-ig idén is részt vehetünk Európa legrangosabb török kori történelmi fesztiválján. A Tatai Vár és az Öreg-tó környezetében ismét megelevenedik az 1597. évi ostrom. A gyermekek számára egyértelműen a jövő tanulási módszere, amely a valóban átélt élményekre alapozza a biztos tudást. "Aprajafalvában" kézműves foglalkozások, és népi játszótér várja a gyerekeket.

Helyszín: Tatai Vár és környéke
Időpont: május 27-29.
Ár: 1.500 Ft

Erzsébet téri Gyermeknap

Rengeteg játék, nyeremény, interaktív foglalkozás várja a legkisebbeket és a nagyobbakat is. Kipróbálhatjátok, hogy mennyire ismeritek a közlekedési táblákat és a KRESZ-t, és mindent megtudhattok a biciklis közlekedés titkairól. Szabadjára engedhetitek képzeletetek a kézműves szigeten. Az Akvárium pedig nevéhez hűen a legkedveltebb gyerekegyütteseket hívta el a hangulat fokozására, így táncolhattok, pöröghettek és foroghattok az Alma együttes, Kovácsovics Fruzsina, a MintaPinty Zenekar, a Kaláka és az Apacuka zenekar koncertjeire. Ha pedig már nem bírjátok szusszal, Nagypapa meséire pihenhettek.

Helyszín: Budapest, Erzsébet tér
Időpont: május 28. (szombat) 10:00
Ár: Ingyenes

Nyári PagonyFeszt

Most szombaton, május 28-án, a Pagony minden könyvkedvelő látogatót vár a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében a Nyári PagonyFeszten. Ott lesz Berg Judit, aki elhozza az izgalmas Rumini-sorozat 8. kötetét, a Rumini kapitányt egy felolvasószínházzal, lesz táncház élőzenével, cirkusz, palacsintázás, focitanulás, Egy kupac kufli bábelőadás, rengeteg kézműves foglalkozás a Kisladikkal. Ráadásul ezen a napon mutatkozik exkluzív, premier előtti vetítésen a Graffaló című rajzfilm.
A programok után a szerzők és illusztrátorok dedikálják könyveiket.

Helyszín: Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum kertje és Díszterme
Időpont: május 28. (szombat) 10:00
Ár: Gyerek belépő: 800 Ft
Felnőtt belépő: 1200 Ft
Családi belépő: 2500 Ft

Gyermeknap a virágtündérek és erdei manók földjén

Virágtündérek márpedig léteznek. Itt laknak közöttünk a kertben, fák virágjában, erkélyládák árvácskáiban. Hajnalban kelnek, illatosak, színesek, szépen énekelnek, és nagyon szeretnek táncolni.
Na és a manók? Hol itt, hol ott teremnek. Vicces rímekben beszélnek, ismerik a fák titkait, faodúkban bujkálnak, mókusokkal kergetőznek, és sündisznók tüskéin lovagolnak. Reggelente tornáznak, vicces sapkát hordanak, és nagyon játékosak!

Helyszín: Budapest, Csokonai Művelődési Ház
Időpont: május 28. (szombat) 10:00
Ár: Ingyenes

Aprópolisz megnyitó

Szeretnéd, ha az idei gyermeknap különleges lenne, és maradandó élménnyel ajándékozhatnád meg a gyermekedet? Akkor május 28-án, szombaton irány a biatorbágyi outletközpont, ahol megnyitja kapuit a világ első Playmobil játszóvárosa, az Aprópolisz, ahol a minőségi és valós játékélmény, a gyerekek kreatív fejlesztése áll reflektorfényben. A gyerekek tematikusan kialakított életnagyságú Playmobil játékelemek között bújhatnak kincskereső kalózok, hős királyfik, bájos királylányok vagy mindennapi hősök, rendőrök, tűzoltók szerepébe.

Helyszín: Biatorbágy, Premier Outlet
Időpont: május 28. (szombat) 10:00
Ár: Játszójegy: 1,000 Ft/ óra/ gyerek + 500 Ft szülőmegőrző jegy (lefogyasztható) maximált játékidő: 1 óra

Városligeti Gyermeknap

A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. Fellép Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház, a Réparetekmogyoró Társulat, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty, a Budapesti Operettszínház művészei és a New Dance World, a La Vision artistaduó és László Attila.

Helyszín: Budapest, Városliget
Időpont: május 28-29.
Ár: Ingyenes

Gyermekhétvége

Május utolsó vasárnapja ismét a gyermekeké, idén a Vasúttörténeti Park pedig egész hétvégén őket ünnepli! A cél, hogy a nap végén minden gyerkőc úgy érezze, ez a nap csak róla szólt.
A Magyar Vasúttörténeti Park főszervezésében megrendezésre kerülő ünnepségen a nevetés és a jókedv kapják a főszerepet.

Mindkét napon reggel 9 órától egészen estig tartanak a programok: közlekedésbiztonsági játékokon, kerékpár-ügyességi vetélkedőkön lehet részt venni, de a Park különleges interaktív járművei is várják a kicsiket és családjukat. Két fergeteges koncert is lesz a hétvégén: szombaton 11 órától Halász Judit, vasárnap 15 órától pedig az Alma Zenekar zenél. A szervezők felejthetetlen élményt ígérnek a gyerkőcöknek.

Helyszín: Budapest, Vasúttörténeti Park
Időpont: május 28-29.
Ár: Gyermekeknek 14 éves korig a belépés díjtalan! Felnőtt: 1.600 Ft/fő

Bálint Ágnes Mesefesztivál

Hétvégén immáron negyedik alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, ahol a város főtere mesebeli világgá változik, s mindenki maga mögött hagyhatja a valóságot. A szervezők az idén az ÓRIÁSOK FÖLDJÉRE repítik a látogatókat, ahol nem csupán a játékok, de az élmény is garantáltan ÓRIÁSI lesz!

A IV. Bálint Ágnes Mesefesztivál egy hatalmas karnevállal kezdődik, amelyen Alexa Christian táncos-koreográfus vezetésével mintegy 1500 gyermek és fiatal táncolja végig az utcákat, befutva végül a szélrózsa minden irányából a város főterére. Az idősebbek újraélhetik gyermekkorukat, a fiatalokat pedig a számos program mellett a PA-DÖ-DÖ gyermekkoncertje és Kecskés Karina mesébe zárt titkai várják.
A Bálint Ágnes Kulturális Központ előtti főtéren minden igazán ÓRIÁSI lesz! A bábok, kártyák, hintayo, családi hatfős hinta, eurobungy, tapadófal, kirakó, pókháló és szintén monumentális lapozható mesekönyv, székek, asztalok, buborékok.

Helyszín: Vecsés, Belváros
Időpont: május 28-29.
Ár: Ingyenes

PlayKID-Minimax Gyermeknap

A Gyermeknap célja, hogy színvonalas programot kínáljon a családoknak, több mint száz ingyenes játéklehetőséggel. Ez egy minden ízében igényes, érdekes és szórakoztató rendezvény. Változatos program- és zenei felhozatalával felejthetetlen élményt nyújt, a legkisebbektől a legidősebbekig, hiszen a szülőket is rengeteg hasznos és érdekes programlehetőséggel várják.

Helyszín: Budapest, Millenáris Park
Időpont: május 28-29.
Családi napijegy: 3500 Ft
Maximum 2 felnőtt és 3 gyerek számára biztosítja a belépést a rendezvényre.
Normál napijegy: 1000 Ft
Egységesen felnőttek és gyermekek számára.

Hetedhét Játékfesztivál

Székesfehérváron hagyomány, hogy a gyermeknapi hétvégén évről évre mesebirodalommá változik a belváros. A jókedvről bábművészek, zenekarok, mesemondók és a minden évben más tematikára épülő gyermeknapi hétpróba állomásvezetői gondoskodnak. Az óriási játszótéren idén a klasszikus fiú- és lányjátékok elevenednek meg. A próbatételekhez írt mese főszereplője a fiatal Ritka, aki egy napon összecsomagol. De vajon hova megy? Világot látni? Szerencsét próbálni? Nem, Ritkának sokkal fontosabb célja van. Hogy mi? Azt csak a gyermekek érthetik meg. A mese különlegessége, hogy egy képzeletbeli társasjátékon vezeti végig a kicsiket, melynek kidolgozója Pierrot zenész, producer és játékfejlesztő.

Helyszín: Székesfehérvár, Belváros
Időpont: május 28-29.
Ár: Ingyenes

Gyereknapi hétvége az Agórában

Készíts elektronikus kütyüket, amik sípolnak, világítanak és mozognak, vagy építs DNS-t!
Ismerkedj meg a Botanikus Kert élővilágával vagy csinálj cuki színes hűtőmágnes-manókat kupakokból! A gyereknapi hétvégén izgalmas foglalkozásokkal várnak mindenkit. Ha még nem láttad a planetáriumi filmeket, most pótolhatod, és ha jó idő lesz, lehet a Napot is kémlelni távcsővel.

Helyszín: Debrecen, Agóra Tudományos Élményközpont
Időpont: május 28-29.
Ár: A belépő ára mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.

Cifra Palota XXL - Gyermeknap

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz.

Helyszín: Budapest, Müpa
Időpont: május 29. (vasárnap) 10:00
Ár: Ingyenes

Gyermeknap a Várkert Bazárban

Május utolsó hétvégéjén ismét gyermekzsivajjal telik meg a Várkert Bazár: a legkisebbek végre birtokba vehetik a Neoreneszánsz kert közel 6000 négyzetméteres területét, ahol egész nap vidám programok, koncertek, kalandpark és kézműves foglalkozások várják őket. Az ingyenes családi rendezvény május 29-én 10.00 és 19.00 óra között várja a kicsiket és a nagyokat.

Helyszín: Budapest, Várkert Bazár
Időpont: május 29. (vasárnap), 10:00
Ár: Ingyenes

Gyereknap a Gozsdu Udvarban

Vasárnap délelőtt 10 órától a gyerekeké a Gozsdu Udvar. Ünnepi gyerekprogram keretében 11 órától gyermekzumba várja a kicsiket, a Holmes Place Budapest támogatásával Pest szórakoztatóközpontjának középső (C) udvarában. Kézműves foglalkozás, arcfestés, játéksarok, zenés torna, trambulin és kisállat simogató is várja a családokat! 
Nagyon vidám, mozgalmas vasárnapra invitálja a gyerekeket és szüleiket a Gozsdu Udvar. Ünnepi játéksarok, arcfestés, kézműves foglalkozások, zenés torna és kisállat simogató várja a gyerekeket. Profi oktatókkal együtt tornázhatnak is, vagy a trambulinon ugrálhatják ki magukat. Mindezen felül a Holmes Place Budapest támogatásával még zumbázhatnak is a kicsik!

Helyszín: Budapest, Gozsdu Udvar
Időpont: május 29. (vasárnap) 11:00
Ár: Ingyenes

Gyermeknapi utcabál

A rendezvény ideje alatt ugrálóvár, aszfaltrajzverseny, arcfestés, kézműves foglalkozás, ügyességi versenyek, játéksarok várja a gyerekeket! Próbáld ki mindegyik programot, gyűjtsd a pecséteket és ajándékban részesülsz!

Helyszín: Budapest, József Attila Színház
Időpont: május 29. (vasárnap) 10:00
Ár: Ingyenes

Gyereknap - Hangszeres varázslat a hangok birodalmában

A gyermekek napján a Vigyázó Sándor Művelődési Házat és az előtte levő parkot betölti a zene, a dallamok, a hangszerek. Az idelátogató kicsik és nagyok megismerkedhetnek a különféle hangszerekkel, kipróbálhatják magukat zenés mesékben, részt vehetnek a Hangok próbája játékban és még egy csomó kalandban lehet részük a nap folyamán.

Helyszín: Budapest, Vigyázó Sándor Művelődési Ház és az előtte levő park
Időpont: május 29. (vasárnap)
Ár: Ingyenes

Ezer Lámpás Éjszakája

Az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan idén 6. alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája jótékonysági koncert- és programsorozatot országszerte.

Családi- és gyerekprogramokkal, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek koncertjeivel várják az érdeklődőket Budapesten is, az 56-osok terén. Civil sátrakban a gyermekeltűnésekkel kapcsolatos felvilágosíó programokra és látványos rendőrségi bemutatókra kerül sor.
Az est fénypontjaként országszerte összesen 10 000 világító lufit engednek a magasba, hogy megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat.

Helyszín: Budapest, 56-osok tere
Időpont: május 29. (vasárnap)
Ár: Ingyenes