Ezt nézd meg! - Kovács Patrícia

Kovács Patrícia napjaink egyik legismertebb fiatal színésznője, a színpadon kívül a mozivászon és a tévéképernyő rendszeres vendége is a kertévés tehetségkutatóktól (Hungary’s Got Talent) kezdve a vígjátékokon keresztül (S.O.S. Szerelem!) a sötét történelmi krimikig (Félvilág). Vígjátékokban és sötét bűnügyi történetekben a színpadon is láthatjuk: ezekből erre a hétre mindjárt hármat is ajánlunk.

Várj, míg sötét lesz (Belvárosi Színház, rendezte: Novák Eszter)

Egy játékbaba - négy halott: ez Frederick Knott drámájának mérlege. A darabból nagy sikerű film készült Audrey Hepburn főszereplésével, de most újra visszatér a színpadra, ezúttal Kovács Patrícia nagyszerű játékától kísérve. Ő játssza ugyanis a vak nőt, Susyt, akihez véletlenül kerül az a bizonyos játékbaba, amely egy nagy értékű kábítószer-csomagot rejt magában. A három bűnöző, Mike, Rote és Carlino csellel akarják megszerezni a nőtől az értékes tárgyat, de az ő eszén nem lehet túljárni: vakságát ügyesen kihasználva gördíti fel a bűnesetet. Az előadást egyértelműen Kovács Patrícia viszi a vállán, aki nagyon jól rajzolja meg az elszánt és leleményes nőt, miközben hitelesen játssza el az asszony vakságát is.

Az előadás június 1-én, szerdán 19 órától látható.

Legyen a feleségem! (Játékszín, rendezte: Kapitány Iván)

A fiatal brókerhez, Jimhez, látogatóba érkezik kőkonzervatív főnöke, aki nem bírja elviselni, ha alkalmazottai nem gyakorolják a házasság szentségét. Jim viszont nem házas, ezért nagyon gyorsan ideiglenes feleség után kell néznie, hogy főnöke ne küldje el biztonságos londoni munkahelyéről melegebb égtájakra. Az átmeneti feleséget egy kis keresgélés után meg is találja bunkócska bejárónője személyében, aki persze nem tudja, hogyan kell úri társaságban viselkedni. Ezzel derékba is törné a szépreményű fiatal bróker jövőjét, ha nem derülne ki, hogy az erkölcscsősz nagyfőnök sem éppen a hatodik parancsolat szigorú betartásában jeleskedik…

Edward Taylor komédiájában Gálvölgyi János játssza az álszent, vaskalapos főnököt, Kovács Patrícia pedig a tahó takarítónőt, aki bumfordi, tájszólásos cicababaként osztja ki a Nagy Sándor által megformált nagyképű fiatal brókert. A sztori az egymáshoz sehogyan sem illő három karakterre és az újabb és újabb félreértésekre és csavarokra épül - a három színész pedig nagyszerű játékával igazi sírva nevetős, székről lefordulós komédiát kerekít ki az egészből.

Az előadást június 4-én, szombaton 15 és 19 órakor is játsszák.

Francia rúdugrás (Centrál Színház, rendezte: Mohácsi István)

Mohácsi István leginkább Mohácsi János testvéreként, dramaturgjaként és társszerzőjeként ismert, ezúttal azonban egyedül írta és rendezte meg Francia rúdugrás című darabját. Három férfi és három nő között keresztül-kasul szövődnek a kapcsolatok, és hogy, hogy nem, mindig szex a vége. Mohácsi István a klasszikus francia bohózatok eszköztárával él, persze ezt a testvérpártól megszokott módon rendesen kiforgatja, pazar nyelvjátékokkal dúsítja - vérbeli komédiát teremtve a Centrál Színház kisszínpadán. Az előadásban Kovács Patrícia a karrierista Csemegi Katit alakítja, társai a játékban Pál András, Herczeg Adrienn, Felhőfi-Kiss László, Urbán Tibor és Szabó Vera.

A produkció június 5-én, vasárnap 15 és 19 órától is megtekinthető.

Az előadásokat a 7óra7 ajánlja!