Bankkártyás kedvezmények a Balatonon

A tanév végeztével egyre több család veszi a vízpart felé az irányt, és a méltán híres „magyar tenger” is megtelik élettel. A Balaton szerelmesei idén a hajókon és a kompokon kedvezményeket vehetnek igénybe, ha MasterCard® vagy Maestro® kártyájukkal fizetnek, de kipróbálhatják a most startoló MasterCard élményhajót is. Sőt, aki a nyár legszebb pillanatait megörökíti, és fotóit az Instagramon közzéteszi, az „Enyém a Balaton” kampányban többek között Sziget napijegyekkel is gazdagodhat.

Újabb kiegészítő kényelmi szolgáltatásokat kínál idén nyáron a kártyabirtokosoknak a MasterCard. A kártyatársaság és a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) stratégiai megállapodásának köszönhetően a MasterCard vagy Maestro kártyával fizető utasok különböző kedvezményekre tehetnek szert, ha a Balatonon vízre szállnak. A kompon az autósok 10% kedvezményt kapnak a bérlet árából, a hajóval utazók pedig 10% kedvezményben részesülnek a fedélzeti kávézóban, ha menetjegyüket MasterCard vagy Maestro kártyával veszik meg.
 
A megállapodás eredményeképpen még kényelmesebb lesz a fizetés a kikötőkben. A MasterCard és a BAHART fejlesztései során 51 új POS terminál mellett 7 mobilterminál került telepítésre, ennek köszönhetően nem csak a jegypénztárakban, de akár a hajók fedélzetén lévő büfében is fizethetnek  bankkártyával a Balatonon pihenők akár egyetlen érintéssel.

Idén startol a siófoki kikötőből a MasterCard élményhajó is, amely kulturális programokkal várja a kikapcsolódásra vágyókat egy teljesen újjáépített, a modern kor követelményeinek megfelelő katamarán fedélzetén.  Július 10-től hat vasárnapon át sztárvendégek szórakoztatják a családokat a különleges helyszínen. A műsorban szerepel stand-up, „Duma Swing” Kovács András Péterrel és Janklovics Péterrel, de közös koncertet ad Tompos Kátya és Hrutka Róbert is. A programokra a MasterCard vagy Maestro kártyával fizető vendégek féláron válthatnak jegyet.