Hajózástörténeti Kiállítás és Kilátó nyílik Balatonföldváron

Július 1-től látogatható a déli part új büszkesége, egy csodás kilátó a Balaton partján, melyben még egy mozi is elfért.

Balatonföldvár történelme szorosan összekapcsolódik a magyar tengerrel, illetve a balatoni hajóforgalommal. Mindezt jól mutatja, hogy a településen működik a Balatoni Hajózási Zrt. egyik legnagyobb kikötője, valamint főszezonban rendszeresen és jó kihasználtsággal közlekednek a várost érintő hajójáratok is. Balatonföldvár Város Önkormányzata ezért azt a célt tűzte ki maga elé, hogy közelebb hozza a térségben kiránduló, pihenő, illetve az itt élő emberekhez a hajózás érdekes, ám máig kissé zárt világát. Így született meg az interaktív hajózástörténeti kiállítás és kilátó terve.

A város vezetése ehhez egy olyan területet jelölt ki, amely korábban kizárólag fogathajtó versenyek helyszínét adta, ugyanakkor kiváló, egyedi panorámája miatt vonzza a Balatonföldvárra látogató turistákat. Mi több, a kiépített Kelta túraútvonal egyik állomása is a közelben található. Ugyanakkor a terület nagysága, közmű kiépítettsége és kiváló megközelíthetősége miatt alkalmas turisztikai hasznosításra.

Kiállítás

A Balatont és a balatoni hajózást, vitorlázást bemutató interaktív kiállítás 400 négyzetméteren. Terepasztalokkal, makettekkel, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatják be a hajózást a kezdetektől napjainkig.

Kilátótorony

Magassága 25 méter, így a mintegy 40 méteres magasparttal együtt közel 70 méteres magasságból lehet végignézni a Balatonon mindkét irányba, a 29 kilométerre lévő balatonakarattyai magaspartig és a 49 kilométerre lévő Keszthelyig, illetve Fenékpusztáig. Szép időben eddig is a Balaton egyik legszebb kilátó pontjának tartották a földvári magaspartot, a kilátóval kiegészülve különleges élményt nyújt.

Moziterem

25 fős, akadálymentes, igény esetén bővíthető akár 40 főig. A 3D-s moziteremben kisfilmeket tekinthetnek meg a balatonföldvári hajózástörténetről.

Játszószoba

A legkisebbeknek nyújtunk lehetőséget – nagyobb csoport esetén animátorral – hajózástörténettel összefüggő gyerekjátékokat 3-10 éves korig.

ELÉRHETŐSÉGEK

Cím: 8623 Balatonföldvár
Erzsébet utca 50. 
Telefon: 84/553-088 
E-mail: info@bknkft.hu

NYITVA TARTÁS

Augusztus 31-ig   | 10-22h
Szeptember 1-től | 10-18h
HÉTFŐ SZÜNNAP

BELÉPŐDÍJ
Felnőtt: 1000 Ft

Gyermek (3-14 éves): 500 Ft

Diákcsoportoknak kedvezmény!

0 – 3 éves korú gyermekek részére valamennyi szolgáltatásunk ingyenes!

A belépődíj az ÁFA-t tartalmazza!

SZÉP KÁRTYA ELFOGADÓHELY