Családi filmek gyereknapra

Naivan azt gondolná az ember, hogy a gyereknap alkalmából a csatornák rendesen megszórnak minket jobbnál jobb családi filmekkel, a valóság azonban az, hogy ez kicsit sincs így. De ne szegje kedveteket a dolog, mi próbáltuk menteni a menthetőt, nem ezen múlik a mai nap, nektek érjen csak fülig a szátok!

Lemony Snicket – A balszerencse áradása

Cinemax - május 29., 7.45 és 16.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Miután a három fiatal Baudelaire-testvér árván marad a családi kúriában egy tűzvész után, elindulnak, hogy távoli rokonuknál, Olaf grófnál éljenek. Ám Olaf kegyetlen, cselszövő ember, akit valójában csak az örökség érdekel, amelyet a legidősebb Baudelaire-lány, Violet fog megkapni. A gyerekek megszöknek, és a különc bácsikájuknál, Montynál lelnek menedékre, később pedig a fóbiás Josephine néninél, miközben Olaf folyamatosan üldözi őket.


A zöld urai

Moziverzum - május 29., 7.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az erdő mélyén különös lények élnek biztos távolban az emberi szemektől. A világunkkal párhuzamosan létezik egy eddig sosem látott dzsungelbéli civilizáció, amelyben a jó és a rossz örök küzdelme zajlik. Egy csoda folytán egy fiatal lány is belekeveredik ebbe a fantasztikus világba, ahol néhány furcsa társ oldalán kénytelen keresztülverekednie magát a gonoszok csapdáin, hogy megmentse a titkos világot, és közben a miénket is...


My Little Pony - A film

TV2 Kids - május 29., 9.00 és 17.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Létezik egy varázslatos birodalom, Equestria, ahol a színes kis pónik boldogan tengetik az életüket. Itt laknak a jóbarátok: a csodálatos és nagyon okos unikornis, Twilight Sparkle, a legtalálékonyabb farmerlány, Applejack, a szivárvány sörényű pegazus, Rainbow Dash, a csacska és mindig mókára kész póni, Pinkie Pie, a kedves és őszinte, Fluttershy, és a divatban nagyon járatos Rarity. Ám egy nap a gonosz és vasöklű uralkodó, Storm király szemet vet a kis pónik hazájára...


Kópé

Moziverzum - május 29., 9.55
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Kópé, a díszpárnán heverésző, lustálkodó szobaeb élete nem is lehetne vidámabb: jómódú gazdija egyetlen szeme fénye, imádja, óvja és a legfinomabb falatokkal, a legszuperebb játékokkal kényezteti őt. Ám mikor váratlanul meghal az idős milliomosnő, - kapzsi rokonai legnagyobb meglepetésére - az egész vagyonát kedves kutyájára, és annak leendő gazdájára hagyományozza. Mikor Kópénak véletlenül nyoma vész, a mohó rokonok mindent bevetnek, hogy visszaszerezzék az ebet, és vele együtt a hatalmas örökséget.


Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film

Moziverzum - május 29., 11.40
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Charlie Brown, a világ talán legismertebb, legkerekebb fejű lúzere, a kisiskolás, akinek soha, semmi sem sikerül, belevág élete legnagyobb, legkockázatosabb vállalkozásába: meg akarja szólítani az osztályukba érkezett új lányt. Próbálkozását izgalmas és fordulatos kalandok kísérik: osztálybuli, táncverseny, jéghoki. De a Háború és béke egy különösen vastag változata, és egy titokzatos módon tökéletesre sikerült dolgozat is része a hajmeresztő történetnek. Mindeközben Charlie kutyája, Snoopy légi csatába keveredik ősi ellenségével...


Sarkvidéki akció

Moziverzum - május 29., 15.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ifjú sarki róka, Fürge amilyen apró, olyan hatalmas álmot dédelget kiskora óta: a Villám Futárszolgálat híres szánhúzó kutyáival együtt akarja kézbesíteni a különleges postai küldeményeket az Északi-sark lakóinak. Egyelőre még csak a postázóban pakolgatja a csomagokat, de ami késik, nem múlik. A tettre kész Fürge, hogy bebizonyítsa rátermettségét a futárságra, főnöke tudta nélkül titokban kézbesít egy csomagot.


Őslények országa 8. - A nagy fagy

Minimax - május 29., 16.00
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Leesik az első hó a Völgyben, és ez megzavar és elbűvöl mindenkit. Ám nemsokára rá kell döbbenniük, hogy ezek a mókás, puha, fehér pelyhek a túlélésüket veszélyeztetik. De Tappancs, Kistülök, Kacsacsőr és Repcsi inkább Tüskéshátú miatt aggódnak. Egy arra járó sztegoszaurusz csorda lenyűgözi Tüskéshátút, aki úgy dönt, csatlakozik hozzájuk, és velük együtt menekül el a fagy elől.


Pán Péter

Film Now - május 29., 16.25
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy a legendás kalóz, Hook kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni gondjaira bízza a kislányt. Csakhogy Wendy történeteit öccsein kívül Pán Péter is élvezettel hallgatja, aki az éjszaka közepén megjelenik a gyerekek hálószobájában, és magával viszi őket a csodálatos Sohaországba. A Hook kapitányról és Pán Péterről szóló történet valósággá válik, és a gyerekek a mesében találják magukat.