Családi filmek szombatra

Sok régi jó barát vár ránk ezen a szombaton: itt lesz Ariel, a kis hableány, Vada a My Girlből, Harry Potter és mindenre elszánt barátai, továbbá Asterix és Obelix egy ritkán látható mesével. Este hatkor pedig egy premierfilmet is láthatunk!

My Girl 2. – Az első igazi kaland

Sony Movie Channel – február 13., 8.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Vada (Anna Chlumsky) már 13 éves, és fiatalon meghalt édesanyja emlékei után kutat. A tavaszi szünetben Los Angelesbe utazik, hogy bejárja az elhunyt asszony izgalmas életének helyszíneit (a nő ugyanis színész volt), és megismerje barátait. Phil nagybácsi családjánál meleg fogadtatásban részesül: a nagybácsi élettársa, Rose és fia, Nick segítenek a lány küldetését teljesíteni. Az édesanyja portréja így régi osztálytársak, udvarlók, sőt a felbukkanó első férj visszaemlékezései nyomán körvonalazódik.

Harry Potter és az azkabani fogoly

HBO – február 13., 9.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta „véletlenül” gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia miatt azonban hősünkre büntetés vár, ezért – bár nincs hová mennie – az éjszaka közepén elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, és a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. A büntetés furcsamód elmarad, és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött Azkaban börtönéből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti magát biztonságban: a Roxfortban.

A kis hableány – A kezdet kezdete

HBO 3 – február 13., 9.25
Korhatár nélkül megtekinthető!

Ariel Walt Disney egyik legnépszerűbb és legbájosabb hőse. És most végre megtudhatjuk, hogyan kezdődött a kis hableány története! Hosszú-hosszú évekkel azelőtt, hogy Ariel találkozott a herceggel, és kisétált vele a partra, a víz alatti királyságban be volt tiltva a zene. Hősnőnk viszont nem tud a dallamok dagálya nélkül élni: így aztán választania kell a szenvedély és a családi kötelesség között. Barátai és hat bohókás nővére segítségével remélhetőleg sikerül visszalopnia a muzsikát az óceán fenekére.

Szuper felsőtagozat

Film+ – február 13., 12.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Will Strongholddal szemben nagyok az elvárások. Szülei, Steve (Kurt Russell) és Josie (Kelly Preston) a világ legnépszerűbb és legbátrabb szuperhősei. Nem csoda, ha a szuperhőscsemeték sulijában mindenki nagy várakozással tekint hősünk érkezése elé. A srác azonban csalódást okoz, ugyanis még egyetlen szuperképessége sem fejlődött ki. Egy nap viszont felbukkan a főgonosz, aki nemcsak barátait és az iskolát, de Will családját is halálos veszélybe sodorja. Itt az ideje, hogy a fiú végre igazi szuperhős legyen!

A széttáncolt cipők

m2 – február 13., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Az ország minden reggel a király hatalmas sajnálkozó kiáltására ébred. Hiába zárja be tizenkét lányának szobáját esténként, a cipőik talpa egytől egyig kilyukad reggelre. Hogy lehet ez? A lányok elhallgatják az igazságot apjuk előtt. Az udvarmester feladata találni egy olyan férfit, aki megfejti a hercegnők titkát. Így talál rá a furfangos bábjátékosra, aki vállalja a kihívást (megfogadva egy titokzatos öregasszony tanácsait). Vajon sikerül elnyernie méltó jutalmát?

Négy gyerek és az izé

HBO – február 13., 18.05
7 éven aluliaknak nem ajánlott!

Alice (Paula Patton) és David (Matthew Goode), a friss szerelmespár első közös családi nyaralására készül egy cornwalli házikóban, kevésbé lelkes gyermekeikkel, akik most találkoznak először. A kiruccanás azonban váratlan fordulatot vesz, amikor a gyerekek a helyi strandon egy varázslatos (és nagyon morcos) lényt fedeznek fel, Psammeadot, aki képes teljesíteni a kívánságokat. Hőseink ezután találkoznak a kis település csodabogarával, Tristannal is (Russell Brand), aki el akarja fogni és a saját céljaira felhasználni a különleges lényt. Az így kibontakozó kaland összehozza az új testvéreket, és megtanítja őket arra, hogy elfogadják szüleik újonnan meglelt boldogságát.

Asterix és a nagy ütközet

m2 – február 13., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Krisztus előtt 50-ben járunk, s immár az egész világ Rómához tartozik. Tulajdonképpen a két bátor gall harcos, Asterix és Obelix is, akárcsak piciny gall falujuk derék lakói. Nem csoda, hogy kibékíthetetlen és örökös az ellentét a gallok és a rómaiak között. Asterix viszont megmutatja, milyen is a gall virtus. A rómaiak pedig (hiába ők Julius Caesar legyőzhetetlen harcosai) futnak, mint a nyulak.