Családi filmek szombatra

Aki a múlt héten megnézte a Kirikou és a boszorkányt, biztos örül majd a folytatásnak, a Kirikou és a vadállatoknak. De olyan nagy kedvencek is láthatóak lesznek, mint a Verdák 2., a Micimackó kalandjai, a 101 kiskutya vagy a Toy Story második része.

Verdák 2.

HBO – március 13., 8.05
Korhatár nélkül megtekinthető.

A legmenőbb versenyverda, Villám McQueen és utánozhatatlan barátja, az autómentő Matuka a Verdák 2-ben igazán nagy kalandba keverednek, amikor a tengerentúlra indulnak, minden idők legelső Földgolyó Futam autóversenyére. A kupa nyertese csakis a világ leggyorsabb autója lehet, a győzelem felé vezető út azonban telis-tele van kátyúkkal, elterelésekkel és vidám meglepetésekkel. Matuka már a verseny első fordulóján különös kalandba keveredik, és kénytelen egyszerre lavírozni egy szupertitkos kémküldetés és csapatfőnöki feladatai között. Hamarosan megkezdődik a legpörgősebb autós üldözés Japán és Európa utcáin, a legmenőbb verdákkal, régi és új kedvencekkel egyaránt.

Micimackó kalandjai

Film+ – március 13., 8.25
Korhatár nélkül megtekinthető.

Ez a rajzfilm Micimackó és barátai három történetét meséli el. Az elsőben kiderül, hogy Micimackó szereti a mézet, s ha fogytán a készlet, még arra is kapható, hogy meglátogassa a méheket. A második egy viharos nap következményeit tárja elénk, amikor erdei sétája útját nem a címszereplő szabja meg, hanem a süvöltő szél, és a lakását is elönti a víz. Az utolsóban az oktondi Tigris megneveléséhez kapunk hasznos tanácsokat.

101 kiskutya

Film+ – március 13., 12.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Roger (Jeff Daniels) és Anita (Joely Richardson) a parkban ismerkednek össze kutyáiknak köszönhetően. Szerelem első látásra, akárcsak a két dalmata között, akik hamarosan 101 pöttyös kiskutyával állítanak haza. Az idillnek azonban hamar vége szakad: a velejéig gonosz Szörnyella De Frász (Glenn Close) szemet vet a jószágokra, és elrabolja a kiskutyákat, hogy újabb szőrmebundát varrathasson magának.

Nanny McPhee – A varázsdada

SuperTV2 – március 13., 16.40
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt: lehet, hogy egyenesen egy boszorkány! Nanny McPhee azonban csak egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak a gyerekek borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint tették azt az előző tizenhét dada esetében, tehetetlenek a varázserejével szemben. Majd váratlanul minden elkezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné…

Kirikou és a vadállatok

m2 – március 13., 18.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Miután Kirikou legyőzte a boszorkányt, és ismét elérhetővé tette a forrás vizét a falu lakosai számára, az emberek hősként ünneplik. Nagyapja elmeséli, hogy nem ez volt unokája egyetlen hőstette. Hiába hoztak létre a falusiak szép veteményeskerteket és locsolták a növényeket, valaki vagy valami minden éjjel elpusztította a növényeket. Ismét Kirikou az, aki megmenti a többieket az éhhaláltól. És ez még csak a kezdet!

Toy Story – Játékháború 2.

Cool – március 13., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy kacatvásáron Woodyt elrabolják, hogy egy kollekció részeként busás összegért Japánba postázzák. Buzz Lightyear, a rettenthetetlen csillagharcos, Woody hű barátja azonnal mentőakciót szervez a megmentésére. Az akció sikeresen végződne, ha Woody időközben nem változott volna meg. A játékok nagy megdöbbenésére ugyanis úgy dönt, hogy Jess-szel és Szemenaggyal, az egykori tévésorozat bájos szereplőivel marad. Későn jön rá, hogy az álnok Aranyásó valójában rászedte, és új barátait is becsapta.

A hiányzó láncszem

Filmbox Premium – március 13., 19.25
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A legendás lények kutatója, Sir Lionel Frost óriási felfedezésre készül. A fess kalandor sok évnyi keresés után, egy névtelen levél nyomában járva rábukkan az emberiség utolsó bundás ősére, a meglepően okos, roppantul szellemes Mr. Linkre. A hatalmasra nőtt, csupa szív szőrmók minden vágya, hogy rátaláljon távoli rokonaira, a rég elveszettnek hitt Yeti unokatesókra. A kalandvágyó Lionel kapva kap az alkalmon, és egy világot átszelő, hajmeresztően izgalmas útra indul újdonsült barátjával. A vidám pároshoz a tűzrőlpattant Adelina is csatlakozik, aki birtokában van az egyetlen térképnek, ami elvezetheti a szőrös hőst áhított céljához. És bár az út megannyi veszéllyel van kikövezve, a bohókás Mr. Linket semmi nem tántoríthatja el attól, hogy rátaláljon a családjára…