Családi filmek szombatra

Egyáltalán nem lesz szimpatikus az előttünk álló hétvége időjárása, de talán néhány jó filmmel fel tudjátok dobni a hangulatot... Itt egy kis segítség a választáshoz!

Holdfénykeringő

Filmbox Premium - május 13., 6.40
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kanadai film egy felcseperedő kislány nyarát kíséri végig. Madeline gyerekként kezdi meg élete tizenharmadik nyarát családjával és barátnőivel. Nagynénje látogatása és a vakáció egyéb eseményei azonban már érettebbé változtatják, a felnőttek világa felé sodorják őt.


A Lego Ninjago film

Film+ - május 13., 9.15
7 éven aluliak számára nem ajánlott!

A gonosz Garmadon hadúr az uralma alá akarja hajtani Ninjagót. Hat legyőzhetetlen nindzsa, Lloyd, vagyis a Zöld Nindzsa és barátai, Cole, Koko, Jay, Kai, Zane és Nya harcba szállnak a városért. Senki sem tudja, hogy kik ők, sem azt, hogy mindannyian osztálytársak a helyi gimnáziumban, és hétköznap a középiskolások zűrös életét élik. Wu mester tanítványai igazi harcművészek, akik nem rettennek vissza még a rettegett Garmadontól sem, a suliban azonban alaposan meggyűlik a bajuk az osztálytársakkal.


Az öt legenda

HBO 3 - május 13., 10.30
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak már elege van ebből, és abból, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek.


Mr. Peabody és Sherman kalandjai

Film+ - május 13., 13.05
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Mr. Peabody született zseni, egy személyben feltaláló, tudós, ínyenc, író, kétszeres olimpiai érmes, és mellesleg kutya. Miután örökbe fogadja Shermant, az átlagos kisfiút, közösen megépítik az időgépet. A Voltkomppal fantasztikus időutazásra indulnak, hogy közvetlenül tapasztalják meg a világot megváltoztató eseményeket, és találkozzanak a történelem nagy alakjaival. Ám Sherman hibájából a Voltkomp meghibásodik, és veszélybe kerül az egész téridő-kontinuum.


Turbó

RTL HÁROM - május 13., 14.20
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Minden álom valóra válhat. Minden álmodozó elérheti, amiről álmodik. Csak nagyon gyorsnak kell lennie. Turbo hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek...


Grimm meséiből: Galambbegy

m2 / Petőfi TV - május 13., 14.50
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Galambbegyet egy boszorkány fondorlattal megszerzi szüleitől, és folyton az országutakat róva, mindenki elől elrejtve tartja a leányt. A kislány semmit sem tud igazi szüleiről, és anyjaként szereti a boszorkányt, mindenben szót fogad neki. Mostohája egy magas toronyba zárja be, ahol bár mindene megvan, mégis magányos. Amikor felnő és találkozik a királyfival, minden megváltozik…


Túl a sövényen

Film+ - május 13., 15.05
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Verne, a teknős és erdei barátai téli álmukból felébredve megdöbbenve konstatálják, hogy lakóhelyüket egy sövény szeli ketté. A sövény túloldalán pedig egy zajos, veszedelmekkel és furcsa lényekkel teli, idegen lakópark áll. Az apróvadak kétségbeesnek, és Ozzie, az oposszum épp feladná, amikor felbukkan a nagydumás, dörzsölt Stikli, a ravaszságáról elhíresült mosómedve egy elképesztő tervvel...