Családi filmek vasárnapra

Ma reggeltől estig folyamatosan találhatunk menedéket az időjárás elől a tévéképernyők előtt: animációs és kalandfilmek, családi vígjátékok és klasszikus mesék egyaránt várnak ránk.

Angry Birds 2. – A film

Film Now – július 11., 8.55
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

A röpképtelen, dühös madarak és a titokzatos, zöld malacok emelik a tétet a népszerű animációs film folytatásában. Madársziget boldog lakói, köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akarnak, de valami mindig közbejön, ami miatt kénytelenek dúlva-fúlva lerendezni a dolgokat. Ám amikor új fenyegetés közeleg, ami veszélybe sodorja a Madár-, illetve a Malacsziget lakóit, a dühös madarak és a zöld malacok kénytelenek összefogni, hogy megmentsék otthonukat.

Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát!

Mozi+ – július 11., 10.15
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Julius Caesar úgy dönt, hogy dicsőséges légióinak élén meghódítja a világ végén álló szigetet, Britanniát. Csak egy apró falu képes ellenállni a császárnak, ám gyengülnek az erőik. Kordélia királynő úgy dönt, hogy elküldi leghűségesebb szolgáját, Angoltapaxot, hogy kérjen segítséget a galloktól. Asterix és Obelix azonban meglehetősen elfoglalt, vezetőjük ugyanis rájuk bízta unokaöccsét, Kishippixet, hogy férfit faragjanak belőle – és még egyáltalán nem állnak nyerésre.

Utazás a Föld középpontja felé

AMC – július 11., 11.00
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Trevor Anderson professzor (Brendan Fraser) az unokaöccse, Sean (Josh Hutcherson) és a csinos izlandi idegenvezető, Hannah oldalán nekivág, hogy megtalálja a vulkánt, ami eltűnt testvére szerint a Föld kérge alatti rejtélyes világba vezet. Rá is bukkannak a különleges átjáróra, ahol kezdetét veszi életük legnagyobb kalandja. Föld alatti szörnyek, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni az utazást, melynek során az eltűnt fivér körüli titkokra is fény derül.

Tintin kalandjai

HBO – július 11., 12.20
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Tintin, a kíváncsi ifjú riporter és kutyája, Milu felfedezik, hogy egy hajómodell hétpecsétes titkot őriz. Az évszázados rejtély felgöngyölítése során Tintin találkozik Iván Ivánovics Szaharinnal, az ördögi gazemberrel, aki úgy gondolja, hogy Tintin ellopta a Vörös Rackham nevű kalóz kincsét. Milu kutya, a kötekedő Archibald Haddock kapitány és a két kétbalkezes nyomozó, Dupont és Dupond segítségével Tintin beutazza a fél világot és kijátssza az ellenségeit, hogy megtalálja a kalózkincs végső nyughelyét.

Grimm meséiből: Holle anyó

m2 – július 11., 14.50
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Egy özvegyasszonynak volt két leánya: Mari és Lujzi, akik épp egymás ellentétei voltak. Az egyikük szorgos és kedves, a másik pedig lusta és gőgös. Egy napon Mari, amint a kútnál font, beleejtette az orsóját a vízbe, s utána ugorva Holle anyó birodalmában találta magát. Segítségére volt mindenkinek, aki csak kérte, s Holle anyó is nagy hasznát vette dunyhája rázásánál. Mikor Mari már nagyon vágyódni kezdett édesanyja, Kópé kutyája és testvére után, Holle anyó drága ajándékkal engedte útjára. Odahaza mindenki boldog volt, hogy viszontláthatja, csak testvére, Lujzi irigykedett rá. Elhatározta, hogy ő is felkeresi Holle anyó birodalmát: csakhogy – mint tudjuk – mindenki azt kapja, amit megérdemel…

Nem férek a bőrödbe

Prime – július 11., 17.10
12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Dr. Tess Coleman képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg a lánya Tess küszöbön álló házasságát nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencsesüti azonban a feje tetejére állítja az életüket: csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Ám vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, így addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe.

Repcsik: A mentőalakulat

m2 – július 11., 18.15
6 éven aluliaknak nem ajánlott!

Rozsdás, az egyszerű kisvárosi permetezőgépből lett repülőbajnok visszatér, hogy új szerepben próbálja ki magát. Miután kiderül, hogy motorjában elöregedett az egyik alkatrész, veszélybe kerül versenyzői karrierje. Egy kisebb baleset után pedig ráébred, hogy új tapasztalatokat kell szereznie, ezért légimentőnek áll. Rozsdást a veterán mentőhelikopter, Penge erdőőr veszi a szárnyai alá, hogy légi tűzoltót faragjon belőle. Hősünknek azonban hamar rá kell jönnie, hogy a versenyzés csillogó világa után a tűzoltók életében jóval kevesebb szerep jut a rivaldafénynek, és sokkal több a kemény, sokszor önfeláldozó munkának. Frissen szerzett tudására viszont hamarosan nagy szüksége lesz…