Családi hétvége és gyermekkönyvvásár a Gárdonyi téren

Szeptember harmadik hétvégéjén interaktív színházi gyermekprogramokkal, kortárs mesebemutatóval, koncertekkel, kézműves programokkal és számos könyvkiadó színes kínálatával vár minden érdeklődőt a III. Újbudai Gyermekkönyvünnep!

A Gyermekkönyvünnep első napján egy ősbemutatót, Berg Judit és Agócs Írisz népszerű Maszat történetének új színházi adaptációját láthatja a közönség a Delta Produkció független színházi ügynökség előadásában. Maszat, a kisfiú és legjobb barátja, Hochóc kalandjait Kárász Eszter kelti életre.

A színház mellett a Pagony Kiadó együttműködésével a kicsik kézműves workshopon is részt vehetnek vagy a Bartók Béla út frissen nyílt új helyének, a Kréta Bisztrónak a szervezésében az arcfestést is kipróbálhatják. De lesz papírszínház a Csimota Kiadó részvételével, és egy rendhagyó, interaktív színházi előadás: A hívj egy szörnyet uzsonnára! is meglepi a családokat. Ez utóbbi a Kuckó Meseház produkciója, amelyben a gyerekek bizarr lényekkel ismerkedhetnek meg, és akár a Van Mersze Expedícióhoz is csatlakozhatnak. A napot a Belvárosi Betyárok önfeledt blues és reggae muzsikája zárja.

 

Forrás: B32 Galéria és Kultúrtér

 

A vasárnap rengeteg alkotó-fejlesztő foglalkozást tartogat a kicsiknek és a nagyobbaknak. Igazi retró élmény lesz a Holnap Kiadó programja, ahol mindenki elkészítheti a saját személyre szabott Mazsola filcbábuját. A Róka úr Kompánia könyvesbolt szervezésében a nap folyamán többször is worksopokra várják az érdeklődőket, a programokon a rajzolás és festés mellett, akár képeslapokat, nyomatokat is készíthetnek a gyerekek.

A zene sem marad el, reggel Csirimijó koncert, este a BonBon matiné szórakoztatja az aprónépet, délután pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl húzza a talpalávalót. És ismét lesz óriásbuborék játszótér és papírszínház, de a Pagony Kiadó szervezésében a társasjátékok rajongói is megtalálhatják a számításukat.

További infókat erre találtok!