Értékelik a fiatalságot az új évadban is!

A Pannon Filharmonikusok OTT VAN címmel hirdette meg következő évadát. A zenekar folytatja családbarát programját, azaz a 6-18 éves fiatalok díjmentes bérletet igényelhetnek az együttestől.

Az előző évadban még gyerek, idén már a 18. évüket betöltött Junior bérletesek a zenekar elismerő oklevelét és első felnőtt bérletüket vehették át a PFZ március végi hangversenyének estéjén a PFZ igazgatójától, Horváth Zsolttól a Müpában. A pécsi juniorokat ősszel ünnepli majd a zenekar.

Első alkalommal váltak felnőtt bérlettulajdonosokká azok a fiatalok, akik 18. évüket betöltve „belenőttek” a Pannon Filharmonikusok felnőtt közönségének sorába. A három fiatal a 2022/2023-as évadában is minden alkalommal részt vett a zenekar Müpában futó Pannon bérletsorozat koncertjein, azonban eddig a 6-18 éves korosztály számára díjmentesen igényelhető bérletükkel jártak a hangversenyekre.

 

Forrás: Pannon Filharmonikusok, fotó: Dékány Zsolt

 

„Szerintem fontos az, hogy ha az ember tud valahova tartozni, ha valamit szeret. Amihez van egy bérlete, vagy valamilyen féle elkötelezettsége.” – adta válaszul Ferenczy Csongor a Pannon Filharmonikusoknak a Junior bérlet átvételekor. A rövid interjú IDE kattintva megtekinthető. A zenekar 2022 őszén indította el egyedülálló kezdeményezését, melynek keretében díjmentesen kínálja budapesti és pécsi koncertjeinek bérleteit és jegyeit a 6-18 éveseknek. A PFZ nem titkolt célja az, hogy bizonyítsa, a klasszikus zenei koncert az egész család számára élmény, így a szülők és a nagyszülők a gyerekekkel és az unokákkal közösen, azonban plusz anyagi teher nélkül élhetik át a kulturális kikapcsolódás örömét.

A koncertekre ritkán gondolunk a digitális detox tökéletes helyszíneként. Ha viszont végiggondoljuk, mit ad a komolyzenei élmény és mire van szüksége azoknak, akik el akarnak szakadni a közösségi média világától, rájövünk, hogy a kereslet és a kínálat tökéletesen fedi egymást. A Pannon Filharmonikusok a problémára való figyelemfelhívás mellett megoldási lehetőséget is kínál tehát azoknak, akik zenével szeretnének kiszakadni a digitális tér vonzásából. 

Gondolhatnánk, hogy egy nyolcéves gyereknek nem való a hangversenyterem, és a kamaszok dacolását is le kellene ehhez törni, de a zenekar tapasztalatai azt mutatják, hogy a fiatalabb korosztály tagjai élvezik, ha a családdal együtt elmehetnek egy-egy minőségi programra. Szájtátva nézik a nagyzenekart, megcsodálják a versenyműveket és a különböző, ráadásul érdekes hangszeren játszó szólistákat.

A pécsi együttes OctOPUS néven gyűjtötte csokorba az évek óta sikerrel zajló családi programjait, a pécsiek már a pocaklakó kortól kínálnak magas minőségű zenei élményeket. A nagy sikerrel futó Flört sorozat is értékeli a fiatalságot, hiszen 6 és 18 év között 100% kedvezményt ad a bérletre, azaz díjmentes, 19–26 éveseknek 80%, 27–35 éveseknek 60% kedvezményt nyújt - és így tovább.

A 2023/2024-es OTT VAN évadban két évtizede áll a Müpa színpadán ötkoncertes Pannon bérletsorozatával a Pannon Filharmonikusok, melynek hangversenyein a jövő évadban olyan vendégművészekkel muzsikálnak együtt, mint Jennifer Pike, Leo McFall, Balázs János, Kelemen Barnabás, Varga Gilbert, Héja Domonkos, Gérard Korsten és Valentine Michaud. Pécsett a Kodály-, Pannonicum és Flört bérletek már elérhetőek a következő évadra. Ha pedig Pécsre utazik a család, a budapesti Pannon bérletesek 50% kedvezménnyel vásárolhatnak a pécsi Kodály Központban a zenekar hangversenyeire belépőjegyet.

Az évadról és a díjmentes bérletek igényléséről a zenekar oldalán olvasható bővebb információ.