„Múlt nagyjai – jelen hősei”

Ingyenes múzeumlátogatás a Nemzeti Múzeumban az egészségügyi és a szociális ágazat dolgozói számára.

Július elseje 1992 óta a Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, amikor nemcsak Semmelweis Ignácra, az „anyák megmentőjére” emlékezünk, hanem az egészségügyi dolgozók helyzetére is kiemelt figyelmet fordítunk. 2021-ben, a koronavírus világjárvány eddigi három hulláma után ez az ünnepnap rendkívüli jelentőséggel bír: amellett, hogy az elmúlt másfél év rendkívüli teljesítménye előtt tisztelettel adózhatunk, az egészségügyi dolgozók rekreációjának fontosságra is rávilágíthatunk.

Forrás: MNM


A
Magyar Nemzeti Múzeum „Múlt nagyjai – jelen hősei” című kampánya hasonló céllal indult: az intézmény köszönetet mond az elmúlt időszak önfeláldozó munkájáért, valamint ingyenes múzeumlátogatás lehetőségét kínálja fel a kikapcsolódni vágyó egészségügyi és szociális dolgozók számára. Az 1802-ben alapított közgyűjtemény lehetővé teszi, hogy a múlt nagyjai és a jelen hősei nagymúltú kiállítótereiben szimbolikusan „találkozhassanak”.

A kampány 2022. március 11-ig, a járvány miatti első korlátozások kétéves évfordulójáig tart. Az érdeklődők kísérőjükkel együtt csütörtöki és vasárnapi nyitvatartási napokon, előzetes regisztráció után vehetik igénybe a kedvezményt, amelyhez munkahelyüket és szakterületüket kell megadniuk.

A Magyar Nemzeti Múzeum egyúttal arra kéri a nagyközönséget, hogy vegyenek ők is részt a kampányban, és köszönetnyilvánítást kifejező gondolataikat, gyógyulásuk történetét írják meg elektronikusan az alábbi oldalon.

A kampányhoz a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum is csatlakozott.
Előzetes regisztráció az alábbi e-mail címen: tarlatvezetok@semmelweis.museum.hu